Odyssia Festival: Η αφρόκρεμα του παγκόσμιου clubbing πάει Σχίνο




Το φεστιβάλ χορευτικής ηλεκτρονικής μουσικής Odyssia κάνει ντεμπούτο στις 30/8, δίνοντας ένα παράδειγμα για την ανάπτυξη του φεστιβαλικού μας τουρισμού. Για ένα επταήμερο (30/8-5/9 ) στο «Cariocas Beach Bar» του Σχίνου θα χορέψουμε με μουσική από 83 DJs, θα σαλπάρουμε για κοντινές παραλίες (πάλι για να χορέψουμε! ), θα γνωρίσουμε clubbers από παντού και συνολικά θα ζήσουμε μια επική dance εμπειρία.

Ο DJ Harvey, ή «Keith Richards της dance μουσικής» ή «ο DJ των DJs»

Είναι μεγάλη δουλειά να κάνεις τον «Guardian» να δώσει σε ένα άρθρο για το νέο κύμα καλοκαιρινών dance festivals στη χώρα μας τον τίτλο «Κάνε στην άκρη, Κροατία, φέτος οι φεστιβαλιστές κατευθύνονται στην Ελλάδα». «Αυτοί μυρίζονται εύκολα τις τάσεις, διότι είναι μέσα στην αγορά και καταλαβαίνουν τι θέλουμε να κάνουμε», μου λέει ο Πέτρος –Pedro Sunshine– Παπαελευθερίου, μέλος της οικογενειακής επιχείρησης του «Cariocas Beach Bar» κι εμπνευστής του boutique Odyssia Festival. Αυτό το «τεράστιο» project, που κάνει ντεμπούτο αυτήν την Τετάρτη 30/8 στον αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό των clubbers εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, τον Σχίνο Κορινθίας, δεν πήρε τυχαία το όνομά του από το ομηρικό έπος: «Στο όνομα θέλαμε να συνδυάσουμε οπωσδήποτε το ελληνικό στοιχείο και να αποτυπώσουμε τη σκληρή μας προσπάθεια για τη διοργάνωση».

Ογδόντα τρεις DJs από το εξωτερικό (πραγματικοί θρύλοι, καταξιωμένα ονόματα αλλά και ανερχόμενοι ) και τη local σκηνή θα παίξουν για 7 ημέρες πάνω από 120 ώρες μουσικής, για να χορέψουν 1.500 άτομα καθημερινά. Το line up και το ώριμο μουσικό στίγμα· η συνεργασία με την έμπειρη λονδρέζικη ομάδα Need2Soul· η φυσική τοποθεσία, που θα παίξει λειτουργικό ρόλο στο φεστιβάλ προσφέροντας το σκηνικό στα boat parties (10 στον αριθμό ) και στις παράλληλες φυσιολατρικές δραστηριότητες· το στοχευμένο promo (τα launch parties έγιναν σε ένα sold out «Ministry of Sound» και στο «Hidden» του Μάν­τσεστερ ): όλα αυτά έπεισαν clubbers από Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία να κλείσουν το επταήμερο εισιτήριό τους και, βέβαια, τον «Guardian» να ασχοληθεί με το Odyssia, σε ένα άρθρο που πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι αρχές.

«Την τελευταία δεκαετία ο φεστιβαλικός τουρισμός πηγαίνει στην Κροατία. Εκεί τον έχουν αναγάγει σε επιστήμη», λέει ο Πέτρος Παπαελευθερίου, ο οποίος επισημαίνει ότι στο εξωτερικό αυτές οι διοργανώσει υποστηρίζονται από τις αρχές. το Odyssia κατάφερε να βρεθεί τουλάχιστον υπό την αιγίδα των υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ και Δήμου Λουτρακίου. «Ο Σχίνος είναι ένα όμορφο, απομονωμένο ψαροχώρι που δεν βλέπει τουρίστες, οπότε θέλαμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Ο φεστιβαλικός τουρισμός είναι ένα συνολικό εναλλακτικό προϊόν, το οποίο η Ελλάδα έχει ανάγκη. Ανοίγοντας την αγορά φέτος δειλά δειλά, πιστεύουμε ότι του χρόνου θα γίνουν και άλλες προσπάθειες».


Χορός στη θάλασσα, τέχνη με φούσκες και chill out με γιόγκα

 Δυνατό χαρτί του φεστιβάλ αποτελούν τα boat parties, τα οποία κρίνονται απαραίτητα με τόσο όμορφες (και μη προσβάσιμες αλλιώς ) παραλίες από τον Σχίνο μέχρι το Ηραίο και τις Αλκυονίδες. Θα πραγματοποιηθούν συνολικά δέκα, από δύο κάθε ημέρα (31/8-4/9 ), με το πλωτό dancefloor να φιλοξενείται στο σκάφος «Dolce Vita» (πόσο ταιριαστό! ), το οποίο θα αναχωρεί κάθε μεσημέρι και απόγευμα με επιβάτες DJs και 240 clubbers. το κόστος συμμετοχής για να κάνεις τις βουτιές σου και να (ξαν )ακούσεις μερικά από τα ονόματα του line up είναι € 20. Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε δυο-τρία, θα λέγαμε πως σίγουρες επιλογές είναι για τους νοσταλγούς των χρυσών ημερών του βρετανικού clubbing εκείνο με τον Terry Farley και τους Mike Huckaby, Dave Jarvis, Stuart Patterson, το διεγερτικό A Threesome on Acid με τους Amateurboyz, το label Cocktail d’Amore και το λονδρέζικο gay club Discosodoma (το μεσημέρι της 31ης/8 ) καθώς και το μεσημεριανό της Κυριακής με πρωταγωνιστή τον Θεσσαλονικιό Echonomist (που λίγες ημέρες νωρίτερα θα έχει παίξει στο showcase της Rumors στο «Fabric» ) και τους Gus & Bonso, Hutt και Louie Dima.

 
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου