Τι να πάρει η εφορία αφου δεν έχουμε...μία!


Άδειοι είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των περισσότερων φορολογουμένων κι έτσι, ούτε μέσω των κατασχέσεων μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να εισπράξει τους οφειλόμενους φόρους.
Όπως γράφει η εφημερίδα Τα Νέα, παρά τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια τραπεζικών καταθέσεων που εκδίδουν σωρηδόν οι αρχές, η μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο αποδεικνύεται αδύνατη .
Το πρώτο εξάμηνο του 2016, παρά την αύξηση των κατασχέσεων κατά 30%, το μέσο εισπραχθέν ποσό που καρπώνεται το Δημόσιο από τις κατασχέσεις λογαριασμών ανέρχεται σε 530 ευρώ ανά λογαριασμό, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ.
Οι 8 στους 10 φορολογούμενους χρωστούν λιγότερα από 3.000 ευρώ στην Εφορία, ωστόσο τα υπόλοιπα των λογαριασμών δεν επαρκούν για να πληρωθούν ούτε καν τέτοια ποσά.
Οι περίπου 151.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, απέφερε στα δημόσια ταμεία -σύμφωνα με την ΕΣΕΕ- λιγότερα από 80 εκατ.  ευρώ, τη στιγμή που οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές αγγίζουν 90 δισ. Ευρώ, ενώ το 97% των κατασχέσεων αφορά ποσά κάτω των 3.000 ευρώ.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου