Πώς και γιατί θα βλέπουμε…«παράνομα» κανάλια


Τα 24ωρα για τον πολύπαθο και πολυσυζητημένο διαγωνισμό αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών λιγοστεύουν και το τοπίο αντί να ξεκαθαρίζει γίνεται όλο και πιο -αν όχι σκοτεινό- ομιχλώδες.
Γραφεί ο Γιώργος Μιχαηλίδης
Κάνοντας μία μικρή σύνοψη του όπως έχει διαμορφωθεί έως σήμερα βλέπουμε τα εξής:
1) Ο ΣΚΑΪ βρίσκεται σε δεινή θέση μετά την δέσμευση της περιουσίας τού Γιάννη Αλαφούζου
2) Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βλέπει και ως στοίχημα την διαδικασία προκειμένου να απαντήσει σε όσα του καταλογίζουν (μεταξύ των επικριτών του και ο Γιάννης Αλαφούζος).
3) Ο Ιβάν Σαββίδης -όπως σημειώνει το typologies.gr- βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δημήτρη Κοντομηνά.
4) Ο όμιλος ΑΝΤ1 τηρεί σιγήν ιχθύος θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο στην παρούσα φάση την αδειοδότηση.
5) Από τους… δυνατούς παίκτες θεωρείται το Star, ενώ,
6) Από τις εκπλήξεις μπορεί να είναι και το Ε του Φ. Βρυώνη
Καλά μέχρι εδώ.  Χωρίς να πέσουμε σε ονοματολογία ας υποθέσουμε πως ο διαγωνισμός έγινε και οι τέσσερις άδειες δόθηκαν. –Εδώ ας κάνουμε μία παρένθεση να σημειώσουμε πως ο υπουργός Επικρατείας, ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά πως οι άδειες θα παραμείνουν τέσσερις και πως δεν θα συζητηθεί προς το παρόν το ενδεχόμενο αδειοδότησης περισσοτέρων τηλεοπτικών σταθμών.- Τι θα γίνει με τους σταθμούς οι οποίοι υφίστανται σήμερα αλλά δεν θα πάρουν άδεια;
Η μετάβαση σύμφωνα με την νομοθεσία πρέπει να είναι ομαλή και να ολοκληρωθεί μετά από 90 ημέρες, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Επικρατείας. Στο διάστημα αυτό τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν είτε θα αλλάξουν περιεχόμενο περιμένοντας τον επόμενο διαγωνισμό για τα θεματικά κανάλια (για παράδειγμα το MAKEDONIA TV έχει ήδη προσαρμοστεί και έχει αφαιρέσει τις ενημερωτικές του εκπομπές), είτε θα συνεχίσουν ως έχουν μέχρι να παρέλθει το παραπάνω χρονικό διάστημα.
Όταν λοιπόν παρέλθει, το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα κλείσει τους συγκεκριμένους σταθμούς καθώς δεν θα έχουν άδεια λειτουργίας. Ναι, ΕΣΡ όμως δεν υπάρχει και δεν φαίνεται να υπάρχει η διάθεση να υπάρξει πολύ σύντομα.
Θα δεχόσουν εσύ έχοντας καταβάλει μερικά εκατομμύρια, έχοντας περάσει έναν πολύπαθο διαγωνισμό και τελικά έχοντας καταφέρει να πάρεις άδεια, να εκπέμπεις δίπλα σε κανάλια που… δεν είναι «νόμιμα»; Και ο «μη νόμιμος» θα δεχθεί να τον κλείσει ο οποιοσδήποτε -υπουργός ή μη- ο οποίος δεν θα έχει νόμιμο δικαίωμα; Ε, ρε τι έχει να γίνει…
*Ο Γιώργος Μιχαηλίδης  είναι διευθυντής του EleftherosTypos.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου