Μπήκε το πρώτο λουκέτο για φοροδιαφυγή


Η Γενική Γραμματεία Εσόδων ξεκίνησε να εφαρμόζει το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει το κλείσιμο επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν. Σήμερα Σάββατο, είχαμε και επισήμως το πρώτο λουκέτο για φοροδιαφυγή, στην εταιρεία CAVA PANAS στα Άνω Πατήσια Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό, το κατάστημα δεν είχε κόψει συνολικά 15 αποδείξεις και η σφράγιση γίνεται για 48 ώρες.

Η συγκεκριμένη κάβα φέρεται να είχε μπει στο στόχαστρο μετά από παρατήρηση των οικονομικών της μεγεθών. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίαζε επταψήφιο τίτλο εργασιών ενώ τα κέρδη της ήταν μόνο μερικές χιλιάδες. Από διασταύρωση που έγινε σε τραπεζικούς λογαριασμούς των ιδιοκτητών προέκυπτε από τους στόχους ότι η επιχείρηση θα έπρεπε να είχε πολύ μεγαλύτερα κέρδη.

Η επιχείρηση θα ελέγχεται από περιπολικό για να μην παραβιαστεί ο χώρος από την ιδιοκτησία γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο προβλέπεται αυτόφωρο.

Η κίνηση αυτή είναι η πρώτη η οποία υλοποιείται στην Αθήνα μετά από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή για το κλείσιμο των καταστημάτων για 48 ώρες για μη έκδοση αποδείξεων.

Επίσης αντίστοιχη κίνηση πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στην ψαροταβέρνα "ο Βασίλης" στην Περαία για 30 συνολικά αποδείξεις που δεν κόπηκαν.

Άλλωστε χθες στη Ρόδο, ελεγκτές της ΓΓΔΕ μπήκαν για έλεγχο σε μεγάλο club του νησιού, ωστόσο εργαζόμενοι στην επιχείρηση, με λεκτικές απειλές, όχι μόνο δεν τους άφησαν να κάνουν τη δουλειά τους αλλά και τους εξεδίωξαν.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα προβλέπει η Γενική Γραμματεία για τα "λουκέτα" στα καταστήματα, η άρνηση ελέγχου ενδέχεται να επιφέρει σφράγισμα του καταστήματος που μπορεί να φτάσει και τον ένα μήνα. Ωστόσο, μέχρι τότε προβλέπεται ένα διάστημα 20 ημερών κατά τη διάρκεια των οποίων ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιβάλει τυχόν ενστάσεις.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή για το κλείσιμο των καταστημάτων για 48 ώρες για μη έκδοση αποδείξεων, ο ελεγκτικός μηχανισμός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τίθεται σε 24ωρη επιφυλακή με τη διενέργεια συνεχών ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Όπως προβλέπεται στην απόφαση στην επιβολή λουκέτων για 48 ώρες θα προχωρούν οι ελεγκτές στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου