Η Berenberg προτιμά την Motor Oil




 O οίκος τονίζει ότι θα πρέπει να δει βελτιωμένο ισολογισμό από τα ΕΛΠΕ, προτού αλλάξει την εκτίμησή του για την εταιρία. Επισημαίνει την υψηλή μόχλευση και την αναπάντεχα ισχνή κερδοφορία της εταιρίας και σημειώνει ότι προτιμά τη Motor Oil.
Απογοητευτικά τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ, λέει η Berenberg - Γιατί προτιμά τη Motor Oil

Αναπάντεχα ισχνή χαρακτηρίζει την κερδοφορία των Ελληνικών Πετρελαίων το β' τρίμηνο η Berenberg, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στα 4,5 ευρώ και σύσταση hold.

Ο οίκος επισημαίνει ότι τα ισχνά μεγέθη των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,52% οφείλονται στην επιδείνωση που παρατηρήθηκε τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές, σημειώνοντας ότι τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,52% ίσως να μην καταφέρουν να πετύχουν αντίστοιχα μεγέθη στο δεύτερο εξάμηνο σε σχέση με το πρώτο.

Επισημαίνει την υψηλή χρηματοοικονομική και λειτουργική μόχλευση της εταιρίας, αλλά τονίζει ότι θα πρέπει να δει βελτιωμένο ισολογισμό προτού αλλάξει την εκτίμησή του για την εταιρία.

Σχολιάζοντας την αποτίμηση της εταιρίας, επισημαίνει ότι δεν προσφέρει ικανοποιητικό σημείο εισόδου στη μετοχή, σημειώνοντας ότι προτιμά τη μετοχή της Motor Oil.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου