Ως και 12 λεπτά πάνω τα καύσιμα



Το νέο χαράτσι εξετάζεται να έρθει τρεις μήνες νωρίτερα (τον Οκτώβριο αντί για Ιανουάριο που ήταν προγραμματισμένο) λόγω μειωμένων εσόδων στα κρατικά ταμεία
Υπό το φόβο να μην καταφέρει το οικονομικό επιτελείο να συγκεντρώσει μέχρι τον Δεκέμβριο τα 25 δισ. ευρώ που έχει υπολογίσει από φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου, η κυβέρνηση έχει ήδη έτοιμο το εναλλακτικό σχέδιο στην περίπτωση που τα νοικοκυριά δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πληρωμές φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Με τους πολίτες να πρέπει να πληρώνουν και κάτι κάθε μήνα (ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας) έως το τέλος του χρόνου, στο ΥΠΟΙΚ υπολογίζουν ότι αυτή η υπερβολική πίεση το πιο πιθανό είναι να εκτιναχθούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα 95 δισ. ευρώ από τα 89 δισ. που υπολογίζονται σήμερα.

Έτσι, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», μπαίνουν ξανά στο προσκήνιο οι έμμεσοι φόροι και πιο συγκεκριμένα η αύξηση των τιμών στα καύσιμα από 8 έως 12 λεπτά ανά λίτρο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ενώ το νέο χαράτσι εξετάζεται να έρθει τρεις μήνες νωρίτερα (τον Οκτώβριο αντί για Ιανουάριο που ήταν προγραμματισμένο) λόγω μειωμένων εσόδων στα κρατικά ταμεία προκαλώντας ένα νέο «πονοκέφαλο».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου