Αυτοί είναι οι νέοι φόροι απο σήμερα


Χαιρετίσματα στην «αριστερή» διακυβέρνηση που αυξάνει φόρους και μειώνει μισθούς, συντάξεις, εισοδήματα και βάζει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω αύξηση της ανεργίας.
Οι Ελληνες πολίτες καλούνται να φορτωθούν ακόμη έναν βαρύ λογαριασμό με φόρους όπου χωράει ο νους. Καύσιμα, ακίνητα, τσιγάρα, (και στα ηλεκτρονικά), ποτά, διαδίκτυο, συνδρομητική τηλεόραση, ξενοδοχεία, Ι.Χ. και στον... καφέ.
AdTech Ad
Τα παραπάνω αποτελούν το διαπραγματευτικό ατού του Μαξίμου στο τεχνικό κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές που θα ρίξει η Αθήνα στο τραπέζι του Eurogroup, το μεσημέρι.
Αναλυτικότερα ο λογαριασμός περιλαμβάνει αύξηση του ΦΠΑ στο 24% σε μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών προσδοκώντας σε έσοδα 450 εκατ. ευρώ
Αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, συμπεριλαμβανομένης της βενζίνης, του πετρελαίου ντίζελ για τις μεταφορές, του πετρελαίου θέρμανσης, στο υγραέριο, την κηροζίνη και το φυσικό αέριο.
Αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ξανά στα τσιγάρα και τον καπνό άμεσα από τον Ιούνιο. Στα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα τεθεί σε ισχύ από το 2017.
Αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος στην μπίρα και καταργείται η εξαίρεση του 50% στους φόρους κατανάλωσης στα ποτά στα Δωδεκάνησα. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούνιο.
Υιοθετείται Ειδικός Φόρος στον καφέ από την 1η Ιανουαρίου του 2017.
Υιοθετείται Φόρος Διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία άνω των δυο αστέρων και ενοικιαζόμενων άνω των δυο κλειδιών από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Υιοθετείται φόρος 5% στο internet και 10% στη συνδρομητική τηλεόραση άμεσα από τον Ιούλιο του 2016.
Αυξάνεται η φορολογία σε Funds, Real Estate και Portfolio Management Companies από τον Ιούλιο του 2016.
Και το κερασάκι στην τούρτα κατακόκκινο, όπως οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης. Αναπροσαρμόζονται οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ για να καλυφθούν τα χαμένα από τη μείωση των αντικειμενικών στα ακίνητα. 

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου