Υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες;


Κατά τη διάρκεια του forum, επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα, παρά την επταετή ύφεση, συνεχίζει να προσφέρει οικονομικά πλεονεκτήματα, αλλά και να κρύβει επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Η ελληνική οικονομία διαθέτει ανεκμετάλλευτο δυναμικό, με το επιχειρείν να κατέχει υποδομές που λόγω της κρίσης δεν αξιοποιούνται πλήρως, όταν αρκετές γερμανικές εταιρίες καταγράφουν ελλείμματα στην παραγωγή και στον τομέα των υπηρεσιών.
Τα ανωτέρω επισημάνθηκαν στο πλαίσιο οικονομικού forum που πραγματοποιήθηκε, προ ημερών, στο Βερολίνο, από το Eλληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, για την παρουσίαση της εμπορικής πλατφόρμας ProGreece και την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.
Κατά τη διάρκεια του forum, το οποίο είχε την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας και φιλοξενήθηκε στο παράρτημα της ελληνικής εταιρίας παραγωγής στρωμάτων πολυτελείας COCO-MAT στο Βερολίνο, επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα, παρά την επταετή ύφεση, συνεχίζει να προσφέρει οικονομικά πλεονεκτήματα, αλλά και να κρύβει επιχειρηματικές ευκαιρίες.
Για το λόγο αυτό, πριν τρία χρόνια, ιδρύθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με άλλους φορείς μία εμπορική πλατφόρμα, η οποία στοχεύει στην τόνωση της ελληνικής παραγωγής. Πρόκειται για την www.pro-greece.com - "Produce in Greece – Render Services from Greece".
Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανκού Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλης Μαΐλλης, μιλώντας στο forum τόνισε ότι στόχος της ProGreece είναι να εξισορροπηθούν τα ελλείμματα εργατικού δυναμικού της Γερμανία με την εκμετάλλευση του παραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας, ενώ επεσήμανε ότι ήδη πάνω από 1.000 επιχειρήσεις συμμετέχουν σε αυτό το έργο.
Η πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας Βαρβαρέσος Α.Ε. – Ευρωπαϊκά Νηματουργεία, κα Ιζαμπέλλα Βαρβαρέσου και ο γενικός διευθυντής, κ. Αργύρης Σαρρίδης, παρουσίασαν στο κοινό, πώς η εταιρία μπόρεσε εν μέσω κρίσης να διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της και να αυξήσει της εξαγωγές της.
Ο κ. Στέφανος Τζίρτης, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας παραγωγής δομικών υλικών Ιsomat και αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, τόνισε ότι λόγω του υψηλού επιπέδου παιδείας και εκπαίδευσης των νέων στην Ελλάδα υπάρχουν και στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης ανεκμετάλλευτες δυνατότητες συνεργασίας, ενώ το μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας παραγωγής επίπλων Δρομέας ΔΡΟΜΕ -9,73% και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δρ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, επισήμανε ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να αναπτύξει την παραγωγή της, θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ξένων αγορών, αλλά και να εξασφαλίσει τα αναγκαία περιθώρια ρευστότητας.
Τέλος, ο διευθυντής της Coco-Mat Deutschland, κ. Χουσεΐν Σ. Κεχαγιάς, έκλεισε τη συζήτηση παρουσιάζοντας τη μέχρι σήμερα σταθερά επε
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου