50.000 εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι λόγω capital controls



O πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» για τις τραγικές επιπτώσεις των Capital Controls στην ελληνική οικονομία:
«Δυστυχώς, όπως είχαµε προβλέψει στην έκθεση του Ιουλίου, 50.000 εργαζόµενοι έµειναν άνεργοι λόγω των capital controls, µε την πλειοψηφία αυτών να είναι αυτοαπασχολούµενοι επιχειρηµατίες. Οι δείκτες έχουν επιστρέψει πλέον ξανά στο 2012-2013».
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας απαριθμεί τις εταιρίες-κολοσσούς που έκλεισαν. Η Softex έβαλε λουκέτο, η ΒΙΣ αποτελεί παρελθόν, η ΦΑΓΕ, που επίσης ανήκει στην οικογένεια Φιλίππου, έκλεισε τη µονάδα της στο Αµύνταιο, ο Βόλος έχει ρηµάξει λόγω της διακοπής λειτουργίας της βιοµηχανίας ΙΜΑΣ, που άφησε στον δρόµο 140 άτοµα, η ελληνική χαλυβουργία πνέει τα λοίσθια, ο κλάδος των σούπερ µάρκετ υποφέρει, η ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι σε διαδικασία αποεπένδυσης, χιλιάδες επιχειρήσεις µετανάστευσαν στη Βουλγαρία, ενώ και η θρυλική Ηλεκτρονική Αθηνών έβαλε λουκέτο.
Ο κ. Καββαθάς συµπληρώνει ότι «οι πολιτικοί αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ζήτησα γι’ αύριο το πρωί έκτακτη συνάντηση µε τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας γιατί οι προβλέψεις µας αναφέρουν πως στο β' εξάµηνο του έτους λόγω capital controls θα έχουµε 55.000 νέες απολύσεις και 21.000 νέα λουκέτα.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου