Το 94% των πολιτών ενημερώνονται απο το διαδίκτυο...!


 Άλλη μια έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πάνε καλά - Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στα συστημικά Μέσα ενημέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) και δηλώνουν ότι προτιμούν να ενημερώνονται από το διαδίκτυο σε ποσοστό 94%.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της αμφισβήτησης αξίζει να σημειώσουμε πώς όλα τα παραπάνω περιλαμβάνονται στην «Έκθεση Ψηφιακών Ειδήσεων» τα αποτελέσματα της οποίας ότι μόνο το 26% των Ελλήνων πιστεύουν όσα ακούν και όσα βλέπουν από τα λεγόμενα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Τα στοιχεία της ετήσιας Έκθεσης για τις Ψηφιακές Ειδήσεις (Digital News Report) του Ινστιτούτου Reuters για τη Μελέτη της Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι αποκαλυπτικά για το 2018!

Το 94% των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου διαβάζει και παρακολουθεί ειδήσεις στο διαδίκτυο σε εβδομαδιαία βάση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 71% των Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου διαβάζει ειδήσεις στα social media, ποσοστό που αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο στις ευρωπαϊκές χώρες του δείγματος, μετά από αυτό της Βουλγαρίας.
Η Ελλάδα είναι, επίσης, η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, στην οποία οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου ενημερώνονται από τα social media (71%) παρά βλέπουν ειδήσεις ή ειδησεογραφικές εκπομπές στην τηλεόραση (67%).
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου