Μόνο στα όνειρα υπάρχει η παραίτηση των δημοτικών συμβούλων...!


Δειλά-δειλά κάποιοι προσπαθούν με πλάγιο τρόπο να "οδηγήσουν" σε παραίτηση απο την θέση του δημοτικού συμβούλου, τους 7 συμβούλους του δήμου Κορινθίων, οι οποίοι επέλεξαν με δημόσιο τρόπο να στηρίξουν τις υποψηφιότητες των Σταυρέλη και Χασικίδη.
Ως επιχείρημα χρησιμοποιείται η ηθική της πολιτικής.
Αυτό δεν υπάρχει παρά μόνο στο μυαλό όσων το επιθυμούν για λόγους που δεν εξυπηρετούν ούτε καν το αποτέλεσμα.

Ποιός εχει το ηθικό ανάστημα να ζητήσει απο τον Χρήστο Χασικίδη που το 2014 πήρε σχεδόν το 1/3 των ψήφων του συνδυασμού  να παραιτηθεί;;;;

Το 2014 η ανατροπή που έγινε την δεύτερη Κυριακή ήταν συλλογική και συνολική. Κανείς δεν μπορεί να προσωποποιήσει το αποτέλεσμα των 25 ψήφων διαφορά, το οποίο υπήρξε προσπάθεια  ολόκληρης της παράταξης και δεν έγινε λόγω χαρισματικότητας κάποιου προσώπου.
Αν στην Βουλή έχει κάποια ουσία η παραίτηση βουλευτή στην αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία η παραίτηση απο την θέση συμβούλου.
Ο λόγος είναι απλός. Τα κόμματα εκφράζουν συγκεκριμμένη ιδεολογία ενώ μία αυτοδιοικητική παράταξη έχει απο ακροδεξιούς μέχρι και ακροαριστερούς, όπως έγινε το 2014 και με την παράταξη "Πορεία Ευθύνης".
Η συνοχή μίας αυτοδιοικητικής παράταξης έχει εντελώς διαφορετικά στοιχεία απο τα κόμματα.
Στον δήμο οι πολίτες την πρώτη Κυριακή τουλάχιστον ψηφίζουν τον φίλο, τον συγγενή τους, τον συνάδελφο και τον συντοπίτη, οπότε η ψήφος έχει απόλυτα προσωπικά χαρακτηριστικά και λιγότερα πολιτικά.

Στον δήμο οι ψήφοι έχουν ονοματεπώνυμο και δεν είναι άγνωστοι.
Ο δημοτικός σύμβουλος γνωρίζει το 80% όσων τον ψήφισαν και οι οποίοι έχουν απαιτήσεις στην καθημερινότητα. Αυτούς τους γνωστούς εκπροσωπεί και σε αυτούς κάθε φορά απολογείται.
Για την Κόρινθο τώρα τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο καθαρά.
Οι σύμβουλοι που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, το έχουν κάνει για καθαρά πολιτικούς λόγους και όχι για προσωπικούς ή επειδή θύμωσαν με τον δήμαρχο.
Οσοι ζητούν την παραίτηση των συμβούλων ΞΕΧΝΟΥΝ ότι ο ίδιος ο δήμαρχος ζήτησε απο Σταυρέλη, Μουρούτσο, Ντιγκιρλάκη και Λαμπρινό να ανεξαρτητοποιηθούν, αρκεί να φύγουν απο την παράταξη του.
Ετσι απλά...!

Street Life
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου