Ευθύνη όλων μας να μην γίνουν οι δημοτικές εκλογές...λασπομαχία!


Οσοι έζησαν τα δημοτικά πράγματα της Κορίνθου στις εποχές Κόλλια, Κουϊνη και την πρώτη τετραετία Δαλακλείδη, θυμούνται πολύ καλά και αναπολούν ένα άλλο επίπεδο στην πόλη εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου.
Πρυτένευε ο σεβασμός στους αντιπάλους, στην διαφορετική άποψη και ο δημόσιος διάλογος είχε όλα τα στοιχεία του πολιτικού πολιτισμού ακόμα και όταν υπήρχαν σκληρές διαφορές σε θέματα της πόλης.
Σχεδόν ποτέ δεν πρσοωποποιήθηκαν οι αντιθέσεις, δεν έπεσε ο δημόσιος λόγος σε επίπεδα της ισοπέδωσης ηθικής και πολιτικής των αντιπάλων.
Δεν υπήρξαν και δεν καταγράφηκαν ποτέ αντιπαλότητες συκοφαντίας και λάσπης ανάμεσα στους συμβούλους όλων των παρατάξεων.
 Και να σημειωθεί ότι απο το 1978 έως και το 1994 ο δικομματισμός ήταν σε όξυνση και τα πολιτικά πάθη στα ύψη.
Ο δήμος κατάφερνε να μένει έξω απο αυτή την κόντρα και ο θεσμός να κρατά την ηθική και πολιτική του υπάσταση.
Η πόλη στην οποία ζούμε, ο καθένας με τις δυνατότητες του και τον τρόπο του, η πόλη μας με τους χιλιάδες νέους ανθρώπους επιστήμονες και εργαζόμενους, πόλη μας με την βαριά ιστορία της αλλά και την ανάγκη να βλέπει καθαρά το μέλλον της πρέπει να προστατευθεί απο όλους μας.
Είναι ευθύνη του καθενός να περιφρουρήσουμε το δημόσιο ήθος και να μην ρίξουμε στην πυρά της προσωπικής ικανοποίησης τον θεσμό της δημαρχείας.
Ανθρωποι που αγαπούν ο καθένας με τον τρόπο του την πόλη θα διεκδικήσουν την εκπροσώπηση των Κορινθίων στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και δεν είναι εχθροί και δεν είναι οι δημοτικές εκλογές ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών.
Είναι μία γνήσια δημοκρατική λειτουργεία που στόχο έχει να κάνει καλύτερη την ζωή όλων.
Είναι ευθύνη του κάθε νοήμονα ανθρώπου να μην επιτρέψει την εκτροπή του δημόσιου λόγου στην λάσπη και να μην αφήσει κανένα να προσπαθήσει να μετατρέψει σε αρένα την προεκλογική περίοδο που σιγά-σιγά ξεκινά και επίσημα.
Η πόλη μας και οι άνθρωποι της αξίζουν και δεν πρέπει να δοθεί χώροο σε εμπαθείς υβριστές να κάνουν τους επόμενους μήνες βούρκο.
Απρίλιος 2018
Street Life
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου