Πληρότητα έως και 80% στα ξενοδοχεία το Πάσχα


Ικανοποιητική πληρότητα, που αγγίζουνε ακόμη και το 80%, παρουσιάζουν τα καταλύματα ανά την Ελλάδα το φετινό Πάσχα, αν και πολλά ξενοδοχεία εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων παραμένουν ακόμη κλειστά λίγο πριν από το άνοιγμα της φετινής θερινής σεζόν.
Πελοπόννησος, Κέρκυρα, Κρήτη, Πήλιο και Ζαγοροχώρια είναι μεταξύ των προορισμών που ξεχωρίζουν φέτος για τους Ελληνες οι οποίοι έχουν στραφεί τα τελευταία χρόνια, λόγω και της οικονομικής κρίσης, σε προορισμούς με εύκολη οδική πρόσβαση, ενώ από πλευράς ξένων επισκεπτών η ζήτηση, πλην των δύο μεγάλων αστικών κέντρων, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, κινείται χαμηλά, δεδομένου ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη τα θερινά προγράμματα των αυξημένων αεροπορικών συνδέσεων.
«Το Πάσχα είναι φέτος νωρίς και δεν συμπίπτει με τις γιορτές των καθολικών», επισημαίνει στο «business stories» o κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. «Πολλά ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα παραμένουν ακόμη κλειστά και προετοιμάζονται για την καλοκαιρινή σεζόν, ενώ και τα θερινά προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών ξεκινούν μετά τις 15 Απριλίου. Επομένως, η προσφορά είναι περιορισμένη, ωστόσο όσα καταλύματα είναι ανοιχτά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ή ακόμη και μεγάλα resorts που έχουν ανοίξει νωρίτερα, παρουσιάζουν ικανοποιητικές πληρότητες, δεδομένου μάλιστα ότι πάντα υπάρχουν και οι κρατήσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Θετικά κινείται ο οδικός τουρισμός, κυρίως από τις βαλκανικές αγορές, με προορισμούς όπως η Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Πιερία ή ακόμη και το Πήλιο να ενισχύονται».
Σε έναν από τους πιο παραδοσιακούς και δημοφιλέστερους πανελλαδικά προορισμούς για την πασχαλινή περίοδο, την Κέρκυρα, το γεγονός ότι το Πάσχα πέφτει φέτος νωρίς και πολλά από τα ξενοδοχεία δεν έχουν ανοίξει ακόμη φαίνεται ότι είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η ζήτηση δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει και ο νέος πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Χαράλαμπος Βούλγαρης, ο οποίος επισημαίνει ότι εδώ και μέρες η πληρότητα των ξενοδοχείων για το Πάσχα στο νησί αγγίζει ήδη το 90%: «Θεωρούμε, ωστόσο, ότι ο αριθμός των επισκεπτών τελικά θα είναι μικρότερος σε σύγκριση με την περυσινή περίοδο, με δεδομένα, αφενός, ότι φέτος το Πάσχα είναι ημερολογιακά πιο νωρίς και, αφετέρου, ότι οι περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει για τη θερινή περίοδο».
Σημειώνεται εδώ ότι με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία για τον προγραμματισμό των αεροπορικών εταιρειών το αεροδρόμιο της Κέρκυρας παρουσιάζει σημαντική ενίσχυση ως προς τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων για το καλοκαίρι του 2018: με  αύξηση 24% σε σύγκριση με το περυσινό καλοκαίρι προσφέρονται συνολικά σχεδόν 2,1 εκατομμύρια προγραμματιζόμενες θέσεις (από 1,67 εκατομμύρια την αντίστοιχη περσινή περίοδο), καθιστώντας το «Ιωάννης Καποδίστριας» το τέταρτο μεγαλύτερο, μεταξύ των περιφερειακών αεροδρομίων, μετά το Ηράκλειο, τη Ρόδο και τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Βούλγαρης επισημαίνει ότι «εκτός της πόλης τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά για την περίοδο του Πάσχα κι έτσι εκτιμάμε ότι η ζήτηση δεν θα μπορέσει να καλυφθεί».
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στα Χανιά, όπως αναφέρει ο κ. Μανώλης Γιαννούλης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χανίων: «Το πρόγραμμα των αεροπορικών με τις νέες πτήσεις και την αύξηση των δρομολογίων ξεκινά από το τέλος Απριλίου και μετά και πράγματι οι εκτιμήσεις για το φετινό καλοκαίρι είναι αισιόδοξες. Για την περίοδο του Πάσχα, ωστόσο, θα είναι λίγα τα ξενοδοχεία εκτός της πόλης που θα έχουν ανοίξει. Παρ’ όλα αυτά τόσο οι κρατήσεις όσο και οι πληρότητες στα καταλύματα που θα είναι ανοιχτά κινούνται ικανοποιητικά». Μια ακόμη διαπίστωση, ειδικά για τους Ελληνες επισκέπτες, είναι ότι έχουν αυξηθεί σε σχέση με το παρελθόν και τα οργανωμένα πακέτα ώστε να πετύχουν καλύτερες τιμές.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου