Στον πρόεδρο της VIOHALCO Νίκο Στασινόπουλο το «Αριστείο του ΙΟΒΕ»


«Η βράβευση του Νικόλαου Στασινόπουλου, προέδρου της VIOHALCO, αποτελεί μια αυτονόητη αναγνώριση, του σπουδαίου έργου του και της συνεισφοράς του στη ανάδειξη της VIOHALCO και των θυγατρικών εταιριών της σε κορυφαία βιομηχανική δύναμη από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη» τόνισε ο πρόεδρος το ΙΟΒΕ Τάκης Αθανασόπουλος, παραδίδοντας το «Αριστείο του ΙΟΒΕ», στο Ν. Στασινόπουλο.
Αναλυτικότερα, η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου του ΙΟΒΕ Τάκη Αθανασόπουλου ενώ ο Ιάκωβος Γεωργάνας, πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Ν. Στασινόπουλου.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Στάθης Καλύβας. «Η επιτυχία της VIOHALCO σε μια παγκοσμιοποιημένη και έντονα ανταγωνιστική οικονομία είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη γιατί λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που η δική μας οικονομία βιώνει τις χειρότερες στιγμές της τα τελευταία εξήντα χρόνια. Είναι επίσης σημαντικό να τονιστεί πως η διαχρονική επιτυχία και συνεχής ανάπτυξη της Viohalco δεν έχει στηριχθεί σε κρατικές προμήθειες και ενισχύσεις, αλλά κυρίως σε κατάκτηση δύσκολων αγορών του εξωτερικού, κάτι που αποτελεί μονόδρομο για το σύνολο της βιομηχανίας μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ.
Ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ως κρίσιμα χαρακτηριστικά που κάνουν τη VIOHALCO να ξεχωρίζει: τη γνώση - καινοτομία, τις επενδύσεις σε τεχνολογία, την εξωστρέφεια, το μέγεθος και καλλιέργεια κουλτούρας που διέπεται από αρχές υψηλής επιχειρηματικής ηθικής και κοινωνικής υπευθυνότητας. «Πρόκειται για τα στοιχεία που αναζητούμε τα τελευταία χρόνια ως τους μεγάλους καταλύτες για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και τον μετασχηματισμό του οικονομικού μοντέλου σύμφωνα με τις προϋποθέσεις για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας σε περιβάλλον παγκοσμιοποίησης». «Εάν η χώρα μας είχε πολλές επιχειρήσεις σαν την VIOHALCO δεν θα βίωνε τις οδυνηρές επιπτώσεις της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει σήμερα» , τόνισε ο κ. Αθανασόπουλος.
Εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου - Συνεχείς επενδύσεις
Ο κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, αναφέρθηκε στη διαδρομή της VIOHALCO από το 1937 και την εντυπωσιακή πορεία της εταιρίας τα τελευταία 50 χρόνια, υπό την διοίκηση των Νικόλαου και Ευάγγελου Στασινόπουλου. «Δημιουργήθηκαν, με συνεχείς επενδύσεις, μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οι οποίες παράγουν διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα υψηλών προδιαγραφών αξίας, κυρίως για εξαγωγές που απευθύνονται σε περισσότερες από 100 χώρες».
«Στη βάση του τεράστιου αυτού έργου βρίσκεται η απόλυτη σύμπνοια των δυο αδερφών Νίκου και Ευάγγελου, η εφαρμογή των αρχών της αξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, η ανάδειξη πολύτιμων στελεχών και η αρμονική συνεργασία της διοίκησης και του συνόλου των εργαζομένων», τόνισε ο κ. Γεωργάνας.
Ο κ. Νικόλαος Στασινόπουλος, πρόεδρος της VIOHALCO λαμβάνοντας το «Αριστείο του ΙΟΒΕ» σημείωσε: «Θέλω να τονίσω ότι η τιμητική αυτή διάκριση δεν αφορά μόνο το πρόσωπό μου, αλλά και τον αδερφό μου Ευάγγελο. Αφορά επίσης τον πατέρα μου Μιχάλη Στασινόπουλο, ιδρυτή της Βιοχάλκο μαζί με τον στενό συνεργάτη, αείμνηστο Ιάκωβο Γκιουρουλιάν, το σύνολο των συνεργατών μας και τα άξια στελέχη που έχουν προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες όλα αυτά τα χρόνια, τα παιδιά μου Μιχάλη και Γιάννη, που μετέχουν στη διοίκηση της επιχείρησης και τους συνεργάτες τους. Σε όλους αξίζει ο έπαινος και μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα».

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Αρκάς επιχειρηματίας από την Τεγέα, που δεν τον τρόμαξε ούτε η εναντίον του επίθεση το 1991 από τη «17 Νοέμβρη», μεταφέρει τη μοναδική ιστορία της επιχείρησης του πατέρα του, Μιχάλη, αλλά και των θείων του, Γιάννη και Ηλία Στασινόπουλου.
Το πρώτο εργοστάσιο του ομίλου ιδρύθηκε το 1937. Σωλήνες, οικιακά σκεύη και υδραυλικά παρήγαγε και όταν ξέσπασε ο ελληνοϊταλικός πόλεμος το χαλυβουργείο μετατράπηκε σε πολεμική βιομηχανία. Επαιρνε τα παλιά φυσίγγια και τα έκανε σφαίρες. Δούλευε όλη τη μέρα για να εφοδιάζει τον ελληνικό στρατό. Την περίοδο της Κατοχής έκλεισε και το 1946 λειτούργησε ξανά, για να μπει έναν χρόνο μετά στο Χρηματιστήριο.
Ο Νίκος Στασινόπουλος, όπως τον περιγράφουν όσοι τον έχουν ζήσει, είναι νοικοκύρης, αυστηρός, αλλά δίκαιος. Κρατιέται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και εξακολουθεί να πηγαίνει ακόμη και σήμερα κάθε μέρα στο γραφείο του. Μπήκε στη δουλειά το 1953 μαζί με τον αδελφό του Ευάγγελο. Γιγάντωσε την εταιρεία με έξυπνες επιχειρηματικές κινήσεις και τώρα, με τους δύο του γιους, παλεύει να κρατήσει τον όμιλο πρωταγωνιστή στη διεθνή σκακιέρα του χαλκού, του αλουμινίου και του μετάλλου.
Επένδυση στην ανάπτυξη
Μία επίκαιρη όσο ποτέ πτυχή της ιστορίας του ομίλου και της οικογένειας Στασινόπουλου είναι αυτή του 1949, όταν το εργοστάσιο της οδού Πειραιώς πήρε δάνειο 600.000 δολαρίων από το Σχέδιο Μάρσαλ. Επενδύθηκαν σε νέα μηχανήματα και στην επέκταση του εργοστασίου. Ενα τέτοιο σχέδιο αναζητείται και σήμερα, ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να δυναμώσουν και να υποβοηθήσουν την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.
 
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου