Stop από το ΣτΕ και στο ηλεκτρονικό τσιγάρο!


❱❱ Στην ίδια… μοίρα με το κανονικό τσιγάρο μπαίνει το ηλεκτρονικό, που πλέον θα υπάγεται στους ίδιους περιορισμούς και στις αντίστοιχες κυρώσεις για τους παραβάτες, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απαγορεύει στους ατμιστές να το χρησιμοποιούν σε δημόσιους χώρους, μέσα μεταφοράς, καζίνα, κέντρα διασκέδασης και επισημαίνει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο υπόκειται στους ίδιους διαφημιστικούς περιορισμούς με το «κλασικό».
Αβάσιμοι ισχυρισμοί
Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, που ζητούσε να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι υπουργικές αποφάσεις οι οποίες εξισώνουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο με το συμβατό, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζουν τη συνταγματικά προστατευόμενη οικονομική ελευθερία όσων δραστηριοποιούνται στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου αλλά και τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

Οπως υποστήριξε ο σύνδεσμος, δεν προκύπτει από επιστημονικά στοιχεία επικινδυνότητα για την υγεία και υπογράμμισε ότι οι επίμαχες αποφάσεις προκαλούσαν δυσμενείς οικονομικές συνέπειες στην αγορά του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου