Πώς να προστατέψετε τα παιδιά από τις ιώσεις


Ναι μεν ο χειμώνας πέρασε, όμως το κρύο είναι ακόμα εδώ και οι πιθανότητες να αρρωστήσει το παιδί σας δεν είναι απαραίτητα όσο λίγες θεωρείτε.
Φροντίστε λοιπόν να το κρατήσετε μακριά από τυχόν ασθένειες κάνοντας τα παρακάτω:
Το ότι πέρασε ο χειμώνας και οι πολλές ιώσεις, δε σημαίνει ότι είναι λογικό να αμελήσετε τη διατροφή του, η οποία σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι σωστή για λόγους υγείας.
Ένας ακόμα απλός τρόπος να θωρακίσετε τον οργανισμό του μικρού σας είναι μέσω επαρκούς και ποιοτικού ύπνου. Όσο πιο ξεκούραστο είναι το παιδί, τόσο πιο απίθανο να προσβληθεί από κάποιον ιό.
Να τηρούνται ευλαβικά οι βασικοί κανόνες υγιεινής. Τακτικό πλύσιμο χεριών και μπάνιο, αλλαγή ρούχων και εσώρουχων και άλλα παρόμοια θα απομακρύνουν τα μικρόβια και θα αποτρέψουν τη μετάδοση ιών.
Καλό θα ήταν να κάνει κάποια αθλητική δραστηριότητα, καθώς μέσα από την άθληση ενισχύονται οι αντιστάσεις του οργανισμού σε πιθανές απειλές για την υγεία.
Φροντίστε να κάνει κάποιου είδους αθλητική δραστηριότητα, αφού η γυμναστική ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Και βέβαια μετά το πέρας αυτής να μη μένει ιδρωμένο ούτε λίγο!
Τέλος, είναι βασικό να μην αμελείτε το καθημερινό αερισμό του σπιτιού σας.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου