Ευκολότερη η ρύθμιση των 120 δόσεων για ελεύθερους επαγγελματίες


Αυτοματοποιείται η «συλλογή» των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία για την ρύθμιση των 120 δόσεων για ελεύθερους επαγγελματίες

Απευθείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού θα στέλνονται οι οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία ελευθέρων επαγγελματιών που θέλουν τα ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους σε 120 δόσεις και δεν είναι αναρτημένες στο Κέντρο Ελέγχου Ανείσπρακτων Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Μετά από ενέργειες της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους, η συλλογή των στοιχείων οφειλών που δεν υπάρχουν στη βάση δεδομένων του ΚΕΑΟ, από τέως φορείς κοινωνικής ασφάλισης (π.χ. ταμείο νομικών, ιατρών κ.λπ.), διενεργείται από υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Αυτές, εντός 28 ημερολογιακών ημερών, θα αποστέλλουν αυτόματα τα στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, απαλλάσσοντας τους ελεύθερους επαγγελματίες από την ταλαιπωρία συλλογής των στοιχείων.

Στο μεταξύ ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ξεκίνησε κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών και προστασίας των οφειλετών (120 δόσεις ελευθέρων επαγγελματιών, εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, Νόμος Κατσέλη – Σταθάκη, λοιπά εργαλεία αντιμετώπισης οφειλών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών, μισθωτών, συνταξιούχων, ανέργων).

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (επιμελητήρια, σύλλογοι δικηγόρων, μηχανικών κλπ).  Ήδη πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σε Κιλκίς, Κατερίνη, Έδεσσα και στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Την προσεχή εβδομάδα θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις σε Δράμα, Σέρρες, Καβάλα, Άρτα, καθώς και στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου