Εξαιρετική η παρουσία του Επιμελητηρίου στην Detrop Boutique



Στο πλαίσιο της υλοποίησης των στόχων και των προγραμματισμών που έθεσε εξ αρχής η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Κορινθίας, για εξωστρεφείς δράσεις προβολής- προώθησης των προϊόντων της περιοχής και δημιουργίας ευρύτερων συνεργασιών για την τόνωση της τοπικής αγοράς και της τοπικής οικονομίας, συμμετείχε στις διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών Detrop Boutique- Artozyma που πραγματοποιήθηκαν από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας συμμετείχε στον εκθεσιακό χώρο με δικό του περίπτερο (στον τομέα της Detrop Boutique, μέσω του οποίου παραχώρησε δωρεάν χώρο σε τοπικές επιχειρήσεις, για την παρουσίαση των προϊόντων τους και την δημιουργία συναντήσεων εμπορικού ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα, μαζί με την επωνυμία του Επιμελητηρίου, πρόβαλε στους εμπορικούς επισκέπτες και στο κοινό που επισκέφθηκε τις εκθέσεις, το brand name “Τοπικά Προϊόντα Κορινθίας” και το κάλεσμα-πρόσκληση “Κορινθία, ένας τόπος με πολλές επιλογές, δίπλα σας”.

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των δύο εκθέσεων, αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, είχε συναντήσεις
με θεσμικούς, επιμελητηριακούς, εμπορικούς εκπροσώπους και συμμετείχε σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα: Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Πιτσάκης Παναγιώτης μαζί με τους, Σπηλιωτακάρα Σωτήρη (Α' αντιπρόεδρο), Κουκουλάκη Σωτήρη (Β' αντιπρόεδρο, Κωνσταντίνου Ελένη (γενική γραμματέα) και Μπίτζιο Δημήτρη (ΚΕΠΙΧ), εκπροσωπώντας τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, συμμετείχαν σε εκδηλώσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκθέσεων Detrop Boutique και Artozyma.   
Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου συμμετείχαν στη δεξίωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που έγινε στο πλαίσιο των δύο εκθέσεων. 
Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου πήραν μέρος στην τελετή εγκαινίων των δύο εκθέσεων, που έγιναν από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Τσιρώνη Γιάννη, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα Απόστολου, του διευθύνοντα σύμβουλου της Helexpo- ΔΕΘ Ποζρικίδη Κυριάκου, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Μάρδα Δημήτρη, του προέδρου της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μούσιου Μιχάλη, του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος Γλύκου Γιάννη και εκπροσώπων Επιμελητηρίων, εμποροβιοτεχνικών και επαγγελματικών φορέων, τοπικών και περιφερειακών φορέων κ.α.  
Όλο το Σαββατοκύριακο 24-25 Φεβρουαρίου, στον εκθεσιακό χώρο και στις εγκαταστάσεις της Helexpo- ΔΕΘ είχαν διάφορες συναντήσεις Επιμελητηριακού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.  
Μέσω αυτών των εκδηλώσεων, η αντιπροσωπεία της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας είχε συναντήσεις, εθιμοτυπικά με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα Απόστολο, με τον πρόεδρο της Helexpo- ΔΕΘ Τζήκα Τάσο και άλλους εκπροσώπους φορέων. 

ΣΥΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 
Επίσης πραγματοποίησε συναντήσεις, στο πλαίσιο μιας διμερούς και ευρύτερης συνεργασίας, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αθήνας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδα, Μίχαλο Κωνσταντίνο (με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας Επιμελητηρίου Κορινθίας και ΚΕΕΕ) καθώς και με προέδρους και εκπροσώπους διοικήσεων Επιμελητηρίων και επαγγελματικών φορέων. Τέτοιες συναντήσεις έγιναν με τους, Παπαδόπουλο Παναγιώτη (πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης) και Μασούτη Γιάννη (πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης) αμφότεροι αντιπρόεδροι και στη Διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, τον Παπαδόπουλο Μάριο (πρόεδρο της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης), τους Μπίκα Γιώργο (πρόεδρο Επιμελητηρίου Ημαθίας) και Κουφίδη Γιάννη (πρόεδρο Επιμελητηρίου Χαλκιδικής) κ.α. 


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 
Ειδικότερο ενδιαφέρον είχε η συνάντηση της αντιπροσωπείας της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Helexpo- ΔΕΘ Ποζρικίδη Κυριάκου και στελέχη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέμα της συνεργασία του Επιμελητηρίου και της ΔΕΘ, γενικότερα για την προβολή της τοπικής Κορινθιακής παραγωγής και των τοπικών εμπορικών δραστηριοτήτων αλλά και ειδικότερα για τη διοργάνωση της Εμπορικής Έκθεσης του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Ένα θέμα που θα μπει σε τροχιά υλοποίησης πολύ σύντομα, με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου και της Helexpo ΔΕΘ και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις. Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι της Helexpo- ΔΕΘ προσκάλεσαν το Επιμελητήριο Κορινθίας, να συμμετέχει στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων Fancy Food Show που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ 
Επίσης ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν οι συναντήσεις των εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Κορινθίας, με εμπορικές αντιπροσωπείες από τη Ρωσία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, που ήλθαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εκθέσεων Detrop Boutique και Artozyma. Στις συναντήσεις αυτές, από την πλευρά του Επιμελητηρίου παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά ποιοτικά πλεονεκτήματα των τοπικών προϊόντων της Κορινθίας, η προσφερόμενη ποικιλία και η αμεσότητα που υπάρχει από άποψη υποδομών και τεχνογνωσίας των τοπικών επιχειρήσεων, για αποτελεσματικές και αποδοτικές επιχειρηματικές συνεργασίας. Οι εκπρόσωποι των ξένων εμπορικών αντιπροσωπειών έδειξαν να ενδιαφέρονται και το Επιμελητήριο Κορινθίας ανέλαβε να προχωρήσει τα επόμενα βήματα μιας τέτοιας συνεργασίας.  

ΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  
Σε γενικές γραμμές, τα συμπεράσματα από τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κορινθίας στις διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών Detrop Boutique και Artozyma της Θεσσαλονίκης, αξιολογούνται ως πολύ θετικά. Ήταν μια συμμετοχή που ενισχύει τη θέση του Επιμελητηρίου Κορινθίας στην αγορά της Βόρειας Ελλάδας και ευρύτερα, που άνοιξε δρόμους συνεργασιών κυρίως στον δευτερογενή εμπορικό, επιχειρηματικό και μεταποιητικό τομέα, που προώθησε το brand name της Κορινθίας και αποτέλεσε μέρος της υλοποίησης του σχεδιασμού και των στόχων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας για δράσεις προβολής-προώθησης και ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, της στήριξης της τοπικής αγοράς και της τοπικής επιχειρηματικότητας και της ανάδειξης της Κορινθίας ως κέντρο και πυλώνα οικονομικής και εκθεσιακής παρουσίας, όλης της Πελοποννήσου.  
ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ 
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 
Στον εκθεσιακό χώρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας, στις εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma της Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν παρουσιάζοντας προϊόντα τους, οι εξής: ΕΑΣ Κιάτου (κρασιά και λοιπά,προϊόντα), Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας (κρασιά), Οινοποιία Κουτσοδήμου (κρασιά), Οινοποιία Κτήμα Νικολάου (κρασιά), Οινοποιία Κτήμα Ορφανού- Βιολογικοί Αμπελώνες (βιολογικά κρασιά), Ζυθοποιία Πελοποννήσου- Μπύρα KARMA (μπύρα), Ομοτριβές (έξτρα παρθένο ελαιόλαδο), Αθανάσιος Πρέζας Α.Ε. Credito (αντιπροσωπείες και διανομές προϊόντων), Agronova (σταφίδες κορινθιακή και σουλτανίνα), Η σοφία της φύσης (βιολογικά προϊόντα από σταφύλι).  


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 
Το Επιμελητήριο Κορινθίας ευχαριστεί τις επιχειρήσεις που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του και πήραν μέρος στην εκθεσιακή αποστολή που διοργάνωσε, για τις διεθνείς εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma της Helexpo ΔΕΘ και παράλληλα ευχαριστεί όλους όσους συνεργάστηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της αποστολής. Θεωρώντας πάντα ως απαραίτητη, την αμφίδρομη συνεργασία με όλο τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κορινθίας, με το σύνολο της τοπικής αγοράς και της τοπικής οικονομίας, απευθύνει για μια ακόμη φορά πρόσκληση συνεργασίας προς όλους, ζητά να κατατεθούν τυχόν παρατηρήσεις και απόψεις τόσο για την συμμετοχή στις εκθέσεις Detrop Boutique και Artozyma όσο και για άλλα θέματα. Τέλος, δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι βασικός στόχος της όλης προσπάθειας, είναι η πανελλήνια και διεθνής ανάδειξη του brand name Τοπικά Προϊόντα Κορινθίας” και  της πρόσκλησης φιλοξενίας “Κορινθία, ένας τόπος με πολλές επιλογές, δίπλα σας”.  
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου