Ερχονται βροχές και αφρικανική σκόνη..!


Bροχές, νοτιάδες και εισβολή σκόνης από την Αφρική προβλέπει ο Γιάννης Καλλιάνος από την Τετάρτη, ενώ επιδείνωση του καιρού θα έχουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με τον μετεωρολόγο:

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ, ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ


Μετά τις τελευταίες ημέρες που βιώσαμε πολύ ήπιο καιρό για την εποχή, φαίνεται ότι σταδιακά τα δεδομένα θα αλλάξουν και έτσι θα καταφτάσουν στη χώρα μας βροχές και καταιγίδες συνοδεία ισχυρών νοτιάδων οι οποίοι θα μεταφέρουν και σκόνη από την Αφρική, με αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις βροχές να είναι και λασποβροχές.

ΒΡΟΧΕΡΗ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ Η ΤΕΤΑΡΤΗ


Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η Τετάρτη θα είναι μία βροχερή μέρα για αρκετές περιοχές της χώρας, τόσο στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά τμήματα, όσο και σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου. Μάλιστα, στα δυτικά τμήματα της χώρας αλλά και στις βορειανατολικότερες περιοχές της, δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα πολύ ορεινά της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας ενώ πρόσκαιρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας θα χιονίσει πάνω από τα 850 μέτρα και σε τμήματα της Κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας πάνω από τα 700 με 800 μέτρα αντίστοιχα.

Ειδικά στους νομούς Σερρών, Δράμας και στα βόρεια του Νομού Καβάλας, οι τοπικές χιονοπτώσεις θα απασχολήσουν και τμήματα από τα 600 μέτρα -ενδεικτικά- και υψηλότερα.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΟΧΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Βροχερός αναμένεται ο καιρός κατά διαστήματα μέσα στη Τετάρτη και σε περιοχές της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης, με τα φαινόμενα κατά διαστήματα να απασχολούν μεγάλα μέρη των νόμων.

ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΚΟΝΗ


Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοανατολικές κυρίως διευθύνσεις και θα είναι αρκετά έως πολύ ενισχυμένοι, με αποτέλεσμα να πνέουν με ένταση έως και 7 με 8 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο. Οι νοτιάδες αυτοί θα μεταφέρουν και αρκετά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από την Βόρεια Αφρική με αποτέλεσμα οι περισσότερες βροχές στη χώρα να είναι και λασποβροχές.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου