Πεζοπορική και Ποδηλατική Εξόρμηση Αϊ Γιάννης


Πεζοπορική και Ποδηλατική Εξόρμηση
Αϊ Γιάννης – Σοφικό
Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018


Ο ΕΟΣ Κορίνθου σας προσκαλεί στη διπλή εξόρμηση που θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο μας!
Θα υπάρχουν δύο ομάδες.
Η πεζοπορική ομάδα έχει αφετηρία το χωριό Αϊ-Γιάννης Κορινθίας, ένα μικρό ορεινό χωριό που έχει ιστορία 600 περίπου χρόνων και βρίσκεται σε υψόμετρο 660 μέτρων. Αφού πιούμε το καφεδάκι μας στο χωριό θα ξεκινήσουμε την όμορφη πορεία μας μέσα από πεύκα, κουμαριές και βελανιδιές περνώντας από τη Φουρνιά και από το ρέμα της Μπότιζας. Η πορεία μας θα καταλήξει στο Σοφικό για φαγητό ή καφεδάκι και περιήγηση στα σοκάκια του Σοφικού.

Β.Δ.: Α+ Ω.Π.: 5 – 6
Εξοπλισμός: Σακίδιο, χειμερινές αρβύλες, σκούφος, αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), γκέτες, μπατόν, κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, αναπτήρας, ξηρά τροφή, κολατσιό, νερό. Όσοι επιθυμούν μια δεύτερη αλλαξιά στο λεωφορείο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι αθλητικά παπούτσια.
Η ποδηλατική ομάδα ύστερα από το πρωινό καφεδάκι μαζί με τους πεζοπόρους στον Αϊ-Γιάννη Κορινθίας θα ξεκινήσει από το χωριό, ακολουθώντας χωματόδρομο που δυσκολεύει σε κάποια σημεία λόγω πέτρας. Σε 7 περίπου χλμ ξεπροβάλει το

κάστρο του Αγγελοκάστρου, ενώ κάστρο του Αγγελοκάστρου, ενώ ακολουθεί κατηφορική πορεία στη ρεματιά που οδηγεί στο Σοφικό ύστερα από 11χλμ (συνολικά 18χλμ).

Οι δυνατοί της ομάδας συνεχίζουν από την Πίουζα προς τον Προφήτη Ηλία και πάλι στο Σοφικό ακολουθώντας κυκλική πορεία με εκπληκτική θέα προς τον Kορινθιακό και το Σαρωνικό κόλπο (15χλμ).

Εναλλακτικά μπορεί όποιος θέλει να αποφύγει το δυσκολότερο κομμάτι της 1ης διαδρομής με τον ποιο άγριο δρόμο, να πάει με το λεωφορείο στο Σοφικό για καφέ και περίπατο στο χωριό και να ακολουθήσει την ποδηλατική ομάδα στη 2η πορεία (κυκλική).

Εξοπλισμός: Ποδήλατο βουνού, ρούχα κατάλληλα για ποδήλατο, σακιδιάκι, γάντια, αντηλιακό, αντιανεμικό, ατομικό φαρμακείο, γυαλιά ηλίου, ξηρά τροφή, νερό και κράνος.

Αναχώρηση: στις 8:00 το πρωί από τα περιβολάκια.

Κόστος: 10 Ευρώ

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:

Για την πεζοπορική ομάδα:

Καραγεώργος Χριστόφορος 6948002379

Παναγουλόπουλος Θεόδωρος 6985916716

Για την ποδηλατική ομάδα:

Σπύρου Παναγιώτης 6947897811 και 2741073003

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00-22:00)

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου