Εκτεθειμένο σε ακραίες συνθήκες φτώχειας το 20% του πληθυσμού



Εκτεθειμένο σε ακραίες συνθήκες φτώχειας και υπερχρέωσης παραμένει το 20% πληθυσμού σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) για την κατάσταση των νοικοκυριών.
Ενώ αυξάνεται η κατανάλωση αυτό δεν αποτελεί αποτέλεσμα αύξησης των εισοδημάτων, καθώς για παράδειγμα τα 300-400 ευρώ που λαμβάνει ένας εργαζόμενος πέφτουν κατευθείαν στην αγορά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας δύο στους δέκα φοβούνται ότι θα χάσουν το σπίτι τους, ένας στους δύο στηρίζεται στη σύνταξη γονέων (2.100.000 νοικοκυριά) ενώ τρεις στους τέσσερις είναι μακροχρόνια άνεργοι.
Παράλληλα, ναι μεν μειώνεται η ανεργία αλλά οι νέοι εξακολουθούν να θέλουν να φύγουν σε ποσοστό 72% ώστε να βρουν μια αξιοπρεπή εργασία με φυσιολογικούς μισθούς. Επίσης το 47% αδυνατεί να λάβει συμβουλές υγείας.
Επιπλέον, τα νοικοκυριά λόγο των μέτρων που έχουν ληφθεί από το δημόσιο , αναγκάζονται να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις αλλά αδυνατούν όπου υπάρχει τραπεζικό δάνειο να ανταπεξέλθουν.
Υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης αλλά τα στοιχεία που πρέπει να λάβουν υπόψιν τους στην κυβέρνηση πρέπει να τους προβληματίζουν δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
Θα ευημερούν οι αριθμοί μετά την ύφεση και θα συνεχίσουν οι επιπτώσεις να δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην πραγματική οικονομία δήλωσε ο γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Κουράσης.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου