Βόχα: Παντζάρι, πορτοκάλι και τα δύο μαζί συναντούν το goji berry


Ο Χάρης Καλογερόπουλος και τα μέλη της οικογένειας του καλλιεργούν στο Μπολάτι, στη παραθαλλάσια πεδιάδα της Βόχας στη Κορινθία, μια γλυκειά και εύγευστη ποικιλία Goji Berry φτιάχνοντας μια σειρά από φυσικούς χυμούς, αλείμματα, chutney και dressing
Το παντζάρι με το πορτοκάλι έχουν συνηθίσει πλέον να συναντιούνται στις σαλάτες των Νεοελλήνων… Οπότε καμία έκπληξη ως προς τούτο. Τι συμβαίνει, όμως, αν έρθει να προστεθεί στη παρέα τους και το Goji Berry – ειδικά εκείνο της γλυκειάς και εύγευστης ποικιλίας Lycium barbarum που έχει ριζώσει για τα καλά στα μέρη της Βόχας, στο Μπολάτι της Κορινθίας; 


Η απάντηση εδώ και λίγο καιρό – «πρώτα δοκιμάζουμε και μετά γράφουμε»- είναι ευκολάκι. Η συνάντηση των τριών μας δίνει ένα chutney που τρελαίνεται για σαλάτες οσπρίων με παστά ψαρικά ή και με έναν «βουνίσιο» σολωμό. Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο. Ειδικά, το chutney με φακές από τον Δομοκό (από τον Δημήτρη Γκρεμυλογιάννη) και καπνιστό σολωμό από τον Ταϋγετο (του Γιάννη Γεροντίδη). Το συγκεκριμένο chutney, λοιπόν, έχει …πατέρα : Τον Χάρη Καλογερόπουλο.

Και δεν είναι το μόνο του παιδί. Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα παιδιά… Όλα του τα παιδιά βρίσκονται κάτω από την φίρμα Goji Spirit.



Ο πατέρας όλων και μαζί ο εμπνευστής και δημιουργός της Goji Spirit είναι ο Χάρης Καλογερόπουλος από το Βραχάτι της Κορινθίας. Ο τελευταίος δραστηριοποιείται από το 2014 στο Μπολάτι Κορινθίας, στην παραθαλάσσια πεδιάδα της Βόχας, ως παραγωγός βιολογικών καρπών Goji berry της γλυκιάς και εύγευστης ποικιλίας Lycium barbarum.

Με κύρια επαγγελματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας –αυτός και η οικογένειά του-, ως λάτρης της φύσης, της φυσικής ζωής και ως γνώστης θεμάτων που άπτονται του Ζην και του Ευ Ζην έψαχνε πάντα κάτι εναλλακτικό.

Διαβάζοντας και αναζητώντας, του κέντρισε το ενδιαφέρον το φυτό goji berry για τις ξεχωριστές ιδιότητες του καρπού του. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιέργεια αυτού του ιδιαίτερου και μοναδικού καρπού της συγκεκριμένης γλυκιάς και εύγευστης ποικιλίας, θέλοντας έτσι να δώσει άλλη διάσταση και στη γεύση του goji με την οποία είναι γνωστό ευρέως.

Όπως γράφει ο ίδιος «το goji berry είναι ένα φυσικό τονωτικό του ανθρώπινου οργανισμού που προσδίδει ενέργεια, αίσθημα ευεξίας, ρυθμίζει το μεταβολισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό γιατί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, περίσσεια περιεκτικότητα σε βιταμίνες ασυνήθιστη για φρούτα, αμινoξέα και πληθώρα ιχνοστοιχείων συγκεντρωμένα σε ένα μικρό καρπό! Δικαίως, του προσδίδεται ο χαρακτηρισμός ‘’μούρο της ευτυχίας’’ ή ‘’της μακροζωίας’’!».

Το 2014 ξεκινάει την καλλιέργεια με περίσσιο μεράκι και πολύ προσωπική φροντίδα –καθ΄ότι είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό φυτό και η βιολογική καλλιέργεια ιδιαίτερη. Σύντομα, το χόμπι του ενός μετατρέπεται σε οικογενειακή υπόθεση, αφού, αυτός ο καρπός ενθουσίασε και έκανε όλη την οικογένεια να τον αγαπήσει.

Σε ιδιόκτητη έκταση γης, στην παραθαλάσσια πεδιάδα της Βόχας, αποδείχθηκε ότι τα φυτά goji berry αναπτύσσονται σε έφορο έδαφος, ευδοκιμούν σε ένα καθαρά μεσογειακό περιβάλλον, ευνοούνται από το μικροκλίμα της περιοχής που προσδίδει δροσιά η αύρα της θάλασσας και το αεράκι του βουνού κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Μια καλλιέργεια πρότυπο, σε ιδανικές συνθήκες για ένα θαυματουργό φυτό!

Αποφασίζεται εξ αρχής να γίνει η καλλιέργεια βιολογική και μόνο! Εφαρμόζονται σαφείς οδηγίες και πρωτόκολλα καλλιέργειας εγκεκριμένα από την Ε.Ε. ορίζοντας τις προδιαγραφές έτσι ώστε να πληρούνται οι προϋποθέσεις ποιότητας μιας Βιολογικής Καλλιέργειας, με αποτέλεσμα οι καρποί που παράγονται να είναι προϊόν υψηλής ποιότητας. Για να είναι το superfood.. πραγματικό superfood!!

Όμως, το ανήσυχο δημιουργικό πνεύμα της οικογένειας δεν περιορίζεται στο φρέσκο και αποξηραμένο καρπό παραγωγής τους. Επιθυμούν να εντάξουν τις ιδιότητες αυτού του μοναδικού καρπού στις διατροφικές συνήθειες της καθημερινότητας και με άλλες μορφές. Πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό; Πώς μπορούν τα παιδιά μας αλλά και όλη η οικογένεια να απολαύσουν τα οφέλη του και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις ιδιότητές του;

Ως απάντση η οικογένεια Καλογεροπούλου, δημιουργεί μία σειρά προϊόντων ανώτερης θρεπτικής αξίας και γεύσης. Φυσικοί χυμοί, Αλείμματα, Chutney, Dressing, Εδέσματα όλα πλήρως βιολογικά και πιστοποιημένα από την TUVAustria, όπως και ο φρέσκος καρπός Goji.
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου