Ραψωματιώτης-Πιτσάκης-Μουρίκης δίνουν μάχη για την πρώτη θέση!


Είναι οι πρώτες εκλογές στις οποίες αυτός που θα κόψει πρώτος το νήμα έχει και τις λιγότερες πιθανότητες να είναι ο επόμενος πρόεδρος του Επιμελητηρίου αν δεν πάρει απόλυτη αυτοδυναμία που σημαίνει 11 έδρες την Κυριακή.
Για πρώτη φορά οι εκλογές γίνονται με απλή αναλογική και ανάλογα με το ποσοστό κάθε συνδυασμού θα κατανεμηθούν και οι 21 έδρες.
Αν υποθέσουμε ότι οι συνδυασμοί των κκ. Λουζιώτη και Σπηλιωτακάρα έχουν μόνο τοπική παρέμβαση οι άλλοι τρεις συνδυασμοί που παλεύουν για την πρώτη θέση, δεν είναι και δεδομένο ότι τους βολεύει για την επόμενη ημέρα.
Ο συνδυασμός Λουζιώτη έχει αναφορά μόνο στο κέντρο της Κορίνθου και μετά το Κανταρέ χάνεται.
Ο συνδυασμός Σπηλιωτακάρα έχει αναφορά στο Κιάτο, λίγο στο Ξυλόκαστρο και όσες Ανώνυμες εταιρείες πάρει απο την διοίκηση του Επιμελητηρίου.
Οι άλλοι τρεις συνδυασμοί όμως των κκ. Ραψωματιώτη, Πιτσάκη και Μουρίκη με Παγκορινθιακή διάρθωση και ισχυρούς υποψήφιους σε όλες τις περιοχες θα δώσουν την μάχη σώμα με σώμα για την πρώτη θέση που θα κριθεί σε λεπτομέριες.
Ολοι έχουν βέβαια στο μυαλό τους την Δευτέρα γιατί, περίπτωση κάποιος απο τους συνδυαμούς να πάρει 11 έδρες είναι όχι απλά απίθανη αλλά αδύνατη.
Μετά τις εκλογές θα αρχίσουν οι διεργασίες για την εκλογή του νέου προέδρου και τα προβλήματα.
Η συνεργασία συνδυασμών θα είναι απαραίτητη  όσο δύσκολη και αυτή είναι σήμερα και δεν είναι απίθανες συμπράξεις ανθρώπων που προεκλογικά έφτασαν σε ρήξεις.
Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει εν πολλοίς και τι θα συμβεί μετά τις εκλογές, όπωες βέβαια και το πρόσωπο που θα πάρει την πρώτη θέση.
Το πιθανότερο είναι αυτός που θα έλθει δεύτερος να έχει τις εερισσότερες πιθανότητες να συγκροτήσει διοίκηση.
Αυτη την εκτίμηση κρατείστε την στο μυαλό σας.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου