Οι νέοι σύμβουλοι επέβαλαν τον Πιτσάκη πρόεδρο του Επιμελητηρίου


Λιγότερο απο 10 λεπτά κράτησε χθες βράδυ στο Επιμελητήριο Κορινθίας η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου.
Η προγραμματική σύγκλιση των συνδυασμών των κκ. Πιτσάκη, Σπηλιωτακάρα και Ραψωματιώτη, είχε διαμορφώσει το αποτέλεσμα και έλειπε μόνο το τυπικό μέρος που ήταν οι 21 ψήφοι των συμβούλων του Επιμελητηρίου,για να επιβεβαιωθεί.
Οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι ήταν όλοι παρόντες και ψήφισαν όλοι με το τελικό αποτέλεσμα να είναι:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΑΚΗΣ: 11 ΨΉΦΟΙ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ: 5 ΨΗΦΟΙ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ: 5 ΨΗΦΟΙ
Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο κ.Παναγιώτης Πιτσάκης

Δεν έβλεπαν το ΣΟΚ που ερχόταν οι κκ. Λουζιώτης και Μουρίκης
Αμέσως μετά την ψηφοφορία οι κκ. Λουζιώτης και Μουρίκης έδειχναν σοκαρισμένοι, απο τον "ξαφνικό θάνατο" της μίας και μοναδικής ψηφοφορίας.
Δεν έπρεπε όμως να είναι σοκαρισμένοι για ένα πολύ απλό λόγο.
Απλή αναλογική σημαίνει σύγκλιση, ενότητα πολλών και σύνθεση.
Την στιγμή που οι ίδιοι έμεναν ακλόνητοι στον προεδρικό θώκο, ο Πιτσάκης, μιλούσε με όλους και ήταν ανοικτός σε προγραμματική συνεργασία, κάτι που ήταν απο καιρό δεδηλωμένη πρόθεση του Δημήτρη Ραψωματιώτη και αποδείχθηκε ότι το ήθελε και ο συνδυασμός Σπηλιωτακάρα.
Ενώ τα επιτλεία, έφτιαχναν σενάρια και υπήρχαν εξωθεσμικές ισχυρές παρεμβάσεις, δεν είδαν μπροστά του το πολύ απλό.
Απλή αναλογική σημαίνει και απλή λογική.
Οι κκ. Λουζιώτης και Μουρίκης δεν διάβασαν σωστά το εκλογικό αποτέλεσμα και βρέθηκαν εντελώς απροετοίμαστοι για το αναμενόμενο.
Οι συζητήσεις αναλώθηκαν σε προσπάθεια συμφωνίας κορυφής, χωρίς να υπολογίσουν τους συμβούλους οι οποίοι αποδείχθηκαν εξαιρετικά δυναμικοί και αυτόνομοι.

Οι σύμβουλοι επέβαλαν την ενότητα!
Οι κκ. Αναστασόπουλος και Μπίτζιος  (απο τον συνδυασμό Ραψωματιώτη), Αγραφιώτης και Κωνσταντίνου, (απο τον συνδυασμό Σπηλιωτακάρα), αν και για πρώτη φορά σύμβουλοι του Επιμελητηρίου, έδειξαν ότι η ανανέωση τα καταφέρνει καλύτερα απο τις λεγόμενες "παλιοσειρές".
Κανείς δεν έκανε τον κόπο να τους ακούσει. Τους μετρούσαν ως ψήφους και μόνο.Στην πράξη επέβαλαν την σύνθεση, οδηγώντας και τους επικεφαλείς στην γραμμή της κοινής πορείας.
Η καθαρή απο την πρώτη στιγμή θέση του Δημήτρη Ραψωματιώτη και η διάθεση των νέων συμβούλων να ανανεωθεί το επιμελητήριο, διαμόρφωσαν και το αποτέλεσμα.
 
Η μεγάλη υπέρβαση των Σπηλιωτακάρα-Κουκουλάκη
Το δίδυμο Σπηλιωτακάρα- Κουκουλάκη, έκανε την μεγάλη υπέρβαση παρά την ασφυκτική πίεση που δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα, απο όλο το "σύστημα" πολιτικό, αυτοδιοικητικό και οικονομικό της Κορινθίας, όχι μόνο άντεξε αλλά πήγε και κόντρα στον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου που έβλεπε ως μοναδική λύση τον κ. Λουζιώτη.
Ο κ.Σπηλιωτακάρας που δεν κρύβει την επιθυμία του να γίνει δήμαρχος στο Κιάτο, το λογικό θα ήταν να ακολουθήσει την επιθυμία και του κομματικού κατεστημένου και του συστήματος αλλά δεν το έκανε.
Οσοι επινοούν σενάρια "διαπλοκής", "συναλλαγής" κλπ, το κάνουν απο την αδυναμία τους να δούν την αλήθεια.
Η κα. Ελένη Κωνσταντίνου και ο κ.Πέτρος Αγραφιώτης, πολύ σύντομα θα αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμα στελέχη για τον επιμελητηριακό χώρο κσι  θα αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα.

Η ανανέωση νίκησε;
Απο τους 11 της νέας διοίκησης (θεωρητικά) οι 8 για πρώτη φορά θα κάτσουν στα έδρανα του επιμελητηρίου με πρώτο τον ίδιο τον νέο πρόεδρο.
Είναι το πρώτο δείγμα αλλά οι πράξεις πλέον της νέας διοίκησης θα δείξουν πόσο βαθειά θα ανανεωθεί το επιμελητήριο ή αν θα μείνει στάσιμο.
Αυτό θα κριθεί..!




Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου