Τα φετινά βραβεία της Ενωσης Κορινθίων συγγραφέων


Πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο, στις 3 Δεκεμβρίου 2017, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η Ετήσια Εκδήλωση Απονομής των Βραβείων της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων σε διακεκριμένους Κορινθίους για το έργο και την προσφορά τους στα Κορινθιακά Γράμματα.
Με το Βραβείο «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» τιμήθηκε ο τ. Αν. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αριστείδης Ν. Δουλαβέρας και με το Βραβείο «ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ» ο τ. Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης, Βασίλειος Παντ. Σαρλής.
Για το έργο του κ. Σαρλή μίλησε ο κ. Σωτήρης Κοκκωνάκης, Φυσικός, Συγγραφέας, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας και παρουσίασε την εκπαιδευτική πορεία και την προσφορά του τιμωμένου. Ο κ. Σαρλής λόγω γήρατος δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση. Με σχετική επιστολή του δικαιολόγησε την απουσία του (ξεπερνάει τα 90 χρόνια) και εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην Εταιρεία για την βράβευσή του. Το Βραβείο παρέλαβε εξ ονόματός του ο φίλος του και συγχωριανός του κ. Αριστείδης Δουλαβέρας.
Για το έργο του κ. Δουλαβέρα, μίλησαν ο Πρόεδρος της Εταιρείας, Δρ. Φ. και Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, κ. Γιάννης Μπάρτζης, καθώς και ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, οι οποίοι ανέλυσαν με θερμά λόγια την προσωπικότητα και το έργο του.
Διαβάστηκε επίσης εγκάρδιο μήνυμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγητή Αθανασίου Κατσή για τον κ. Δουλαβέρα και έγιναν σύντομες παρεμβάσεις γι’ αυτόν από την Εκπρόσωπο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κορίνθια Επίκουρο Καθηγήτρια κα Φωτεινή Πέρρα, από την Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Κορινθίας κα Αντιγόνη Ζακούρα-Βογιατζή, από τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΣ, κ. Σωτήρη Κοκκωνάκη, από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Εντεταλμένο Εκπρόσωπο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Απόστολο Παπαφωτίου και από τον κ. Νίκο Πουλόπουλο, Καθηγητή Πανεπιστημίου του Saint Louis University των ΗΠΑ.
Με υπόδειξη του ΔΣ της ΕΚΣ, ο Βραβείο επέδωσαν στον κ. Δουλαβέρα, οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, Φωτεινή Πέρρα και Νίκος Πουλόπουλος.
Η εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστίες του κ. Δουλαβέρα προς την Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων, τους ομιλητές και τους παρευρισκομένους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των ανωτέρω, ο πρώην Δήμαρχος Ζευγολατιού, κ. Δημ. Γαλάνης, ο Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Καρυώτης, η Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων κα Όλγα Καραγιώργου, η Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος κα Εβίτα Καραγιώργου, ο κ. Γεώργιος Θεοφιλόπουλος, Διευθυντής Λυκείου, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών, κ. Γιώργος Καρβουντζής, ο Πρόεδρος του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» κ. Παύλος Καράγιωργας, οι πρώην διευθυντές Σχολείων κ.κ.: Κων. Αλεξιάδης με τη σύζυγό του, η Μαρία Κουμουστιώτου-Γαλάνη, η Σοφία Μαγιοπούλου, ο Σπύρος Δραβίλλας, ο Κων. Κελλάρης με τη σύζυγό του, ο Βλάσιος Ανδρικόπουλος με τη σύζυγό του, ο πρ. Υποδιευθυντής της Τραπέζης Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας και συγγραφέας κ. Γεώργιος Ν. Κασκαρέλης, ο δημοσιογράφος- Επικοινωνιολόγος, συγγραφέας και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας κ. Γιάννης Σώκος με τη σύζυγό του, η κα Ελένη Κυριακοπούλου, πρ. Διευθύντρια του Υπουργείου Οικονομικών, Συγγραφέας, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας, ο κ. Γιώργος Κωστούρος, Πολιτικός Μηχανικός, Συγγραφέας, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας, ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Σοφός με τη σύζυγό του, ο πρ. Νομάρχης και συγγραφέας κ. Κώστας Βασιλείου με τη σύζυγό του, ο πρ. Διευθυντής Εμπορικής Τραπέζης κ. Φώτης Σπυρόπουλος, ο κ. Νικ. Δενδρινός, δημοσιογράφος, συγγραφέας, εκδότης περιοδικού «Εικόνα», ο κ. Θεοδόσης Κοντόζογλου, Διευθυντής του περιοδικού «Κορινθιακοί Ορίζοντες», συγγραφέας, και πολλοί γνωστοί και φίλοι των τιμηθέντων.


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου