Η παράταξη...η "συνωμοσία" και ο γιατρός...!





O Nίκος Σταρέλης, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους κκ. Μουρούτσο και Ντιγκιρλάκη, απεχώρησαν απο την ψήφιση του προυπολογισμού, με αποτέλεσμα να δεχθούν καταγγελία απο τον δήμαρχο της Κορίνθου για την στάση τους.
Ο κ.Σταυρέλης χθες απαντώντας στον κ.Πνευματικό είπε:
"Δεν ασχολούμαι και δεν απαντώ στο παρελθόν"...!
Πρόωρα έθεσε τον επί 20 χρόνια συνοδοιπόρο του...στο παρελθόν, ανεβάζοντας την αντιπαράθεση σε άλλο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα είπε ότι δεν θα "χαρίσει σε κανένα την παράταξη¨, στην οποία είναι συνιδριτής απο το 1998".

Σε ποιόν ανήκει η παράταξη Πνευματικού;
Στην "Πορεία ευθύνης", όπως λέγεται η παράταξη του δημάρχου, συμβαίνει ένα εντελώς παράδοξο.
Ο κ.Σταυρέλης την  θεωρεί "δική του" και το τονίζει αμφισβητώντας τον εν ενεργεία φυσικό ηγέτης της που είναι ο εν ενεργεία δήμαρχος...!
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο κ.Σταυρέλης θα διεκδικήσει την συνέχεια απέναντι στον δήμαρχο που θα είναι και πάλι υποψήφιος.
Πολιτικό παράδοξο, που δείχνει ότι συναισθηματικά ο Νίκος Σταυρέλης δεν έχει βρεί ακόμα τον τρόπο να αποκοπεί απο το παρελθόν το οποίο παράλληλα ξορκίζει.!
Η ρεβιζιονιστική αυτή τακτική είναι κατά την γνώμη μας αδιέξοδη. 
Σημαντικό ζητούμενο είναι τι λέει η ίδια η παράταξη.
Δηλαδή τι λένε οι άλλοι 17 δημοτικοί σύμβουλοι του κ.Πνευματικού, οι οποίο ακόμα δεν έχουν επίσημα ερωτηθεί;
Αυτοί και μόνο αυτοί θα απαντήσουν καταλυτικά για τον ηγέτη ακόμα και τον "διάδοχο" της παράταξης αν αυτό χρειαστεί που είναι ζώσα και φιλοδοξεί να κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.
Ο δήμαρχος προχθές για πρώτη φορά δημόσια αντέδρασε στην κίνηση των "τριών" κάτι που μετά τις γιορτές  θα πάρει μεγαλύτερη διάσταση.
Στενοί συνεργάτες του δημάρχου του ζητούν επιτακτικά, να βγεί και δημόσια να καταγγείλει τους κκ. Σταυρέλη, Μουρούτσο και Ντιγκιρλάκη ως συνωμότες , που προσπαθούν εκ των έσω να διασπάσουν την δημοτική ομάδα, επικαλούμενοι δικαιώματα.
Ο κ.Πνευματικός έχοντας άλλη προσωπική στρατηγική δεν το κάνει ακόμα.
Τονίζει όμως ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο τα "γεμάτα με 20 εκατομμύρια ευρώ ταμεία" και δεν μπορούν να μιλούν απαξιωτικά για αυτά οι άνθρωποι που 12 χρόνια έχουν την διαχείριση των χρημάτων αυτών...εννοώντας τον κ.Σταυρέλη.

Τι έδειξαν οι 10 πρώτες γυναίκες Σταυρέλη
Απο τα πρώτα ονόματα που έχει δώσει στην δημοσιότητα ο κ.Σταυρέλης φαίνεται καθαρά ότι η κύρια πηγή υποστηρικτών είναι απο τα σπλάχνα και την ιστορία της παράταξης του 2006 που κέρδισε τις εκλογές και κοινωνικά απεικονίζει ένα κομμάτι του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως για να είμαστε πλήρως αντικειμενικοί και άλλες φορές το έχει βρεί απέναντι του ο Πνευματικός και το έχει νικήσει.
Με την ανακοίνωση των 10 πρώτων γυναικών υποστηρικτών του κ.Σταυρέλη το παραπάνω έγινε περισσότερο ορατό και αντιληπτό ότι ο Αλέξανδρος Πνευματικός θα αναγκαστεί να ξαναζήσει τις ημέρες του 2006 όταν είχε απέναντι του όλο το συστημικό ΠΑΣΟΚ της Κορίνθου, αλλά εξελέγει δήμαρχος.

Ο ρόλος Χασικίδη και το αναγκαίο ξεκαθάρισμα
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Xρήστος Χασικίδης , έχει και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενδοπαραταξιακή κρίση. Ο ίδιος κρατά χαμηλούς τόνους, είναι κοντά στην δημοτική αρχή και θεωρεί ότι κινήσεις που στοχεύουν στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας της παράταξης και πολύ περισσότερο στην εκ των έσω διάρρηξη της, δεν αντιπροσωπεύοπυν το προσωπικό του ήθος αλλά και δεν είναι αποδεκτές πολιτικά.
Και ο ίδιος αλλά και άλλα στελέχη του δημαρχείου ζητούν απο τον Πνευματικό να βάλει γρήγορα τέλος στην κρίση αυτή να και να διαχωρίσει την θέση της "Πορείας Ευθύνης" με τους 3 δημοτικούς συμβούλους που διεκδικούν την ιστορική της κληρονομιά.
Ο γιατρός μετά τις γιορτές θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να βγεί η δημοτική ομάδα απο την ομφαλοσκόπηση και να τρέξει απερίσπαστη το έργο της.
Το 2018 θα είναι μία χρονιά ανακατατάξεων στα δημοτικά πράγματα και θα ξεκαθαρίσουν πολλοί ρόλοι που σήμερα είναι αμφιλεγόμενοι.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
Δεκέμβριος 2017
Street Life






Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου