Sexting: Διπλασιάστηκαν οι περιπτώσεις στα παιδιά


Σύμφωνα με τα στατιστικά, τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια, έχουν ίσες πιθανότητες να καταγραφούν ως ύποπτοι ή δράστες, ενώ τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να καταγραφούν ως θύματα
Το cyber sex απέκτησε μία νέα μορφή και αισθητική, έγινε πιο διαδραστικό και χώρεσε στον όρο sexting.
Το sexting, είναι η ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων, βίντεο και φωτογραφιών ανάμεσα σε δύο ανθρώπους, με σκοπό το σεξουαλικό ερεθισμό τους και αποτελεί μία, σχετικά καινούρια, «ψηφιακή μόδα».
Η «μόδα» αυτή δε θα μπορούσε να μείνει μακριά από τα παιδιά, καθώς, μέχρι και παιδιά ηλικίας 10 ετών επιχειρούν να το δοκιμάσουν, ενώ σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές οι περιπτώσεις sexting σε ανήλικα παιδιά έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια.
Οι αστυνομικές δυνάμεις της Αγγλίας και της Ουαλίας κατέγραψαν 6.238 αδικήματα sexting σε νέους, οι οποίοι συνήθιζαν να στέλνουν άσεμνες φωτογραφίες των ίδιων ή των συνομηλίκων τους για το έτος 2016/17 - γεγονός που μεταφράζεται με 17 φωτογραφίες καθημερινά.

Το ποσοστό αυξήθηκε κατά 33%, σε σύγκριση με τα 4.681 αδικήματα του περασμένου έτους και 131% από το έτος 2014/15, κατά το οποίο καταγράφηκαν 2.700 περιπτώσεις.
Ο Simon Bailey, επικεφαλής του Συμβουλίου Αρχηγών της Αστυνομίας της Αγγλίας για την προστασία των παιδιών, εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του για τον αντίκτυπο της ακραίας πορνογραφίας στους νέους.

Ο ίδιος τόνισε:

«Υπάρχει μία ανησυχητικά ανοδική τάση στα παιδιά που μοιράζονται σεξουαλικές φωτογραφίες, ειδικά όσον αφορά τα παιδιά που μεταδίδουν άσεμνες φωτογραφίες άλλων».

Ο Bailey πρόσθεσε:

«Η διανομή και κατοχή αυτών των φωτογραφιών είναι αντίθετη προς το νόμο. Μόλις μια φωτογραφία μοιραστεί με άλλους, μπορεί να προκαλέσει βαθιά αμηχανία και δυσφορία» και συμπληρώνει:

«Ανησυχώ για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η έκθεση στην ακραία πορνογραφία στα παιδιά, οπότε πρέπει να εξετάσουμε εάν η έλλειψη της γενικής σχέσης και σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης συνθέτουν το πρόβλημα».
Τα δεδομένα αναφέρουν καταγεγραμμένα αδικήματα που αφορούν ανταλλαγή άσεμνων ή απαγορευμένων φωτογραφιών παιδιών, όπου ο ύποπτος ή ο δράστης είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αναφορές αφορούν παιδιά ηλικίας από δέκα ετών και πάνω, ενώ η ηλικία που τα πράγματα γίνονται πιο έντονα είναι γύρω στα 14 έτη.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, τόσο τα αγόρια όσο και τα κορίτσια, έχουν ίσες πιθανότητες να καταγραφούν ως ύποπτοι ή δράστες, ενώ τα κορίτσια είναι πιο πιθανό να καταγραφούν ως θύματα.

Σημαντική πτώση των περιπτώσεων συναντάται κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, όπου τα παιδιά βρίσκονται σε περίοδο σχολικών διακοπών.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου