Ένα ταξίδι στη Νεμέα που κάθε οινόφιλος οφείλει να κάνει


Το οινοποιείο Semeli βρίσκεται στην καρδιά ενός μοναδικού terroir στη Νεμέα και αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, τόσο για το μέγεθος, τη σχεδίαση και την αρχιτεκτονική του, αλλά και τη φιλοξενία του. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για μια μικρή οινοτουριστική απόδραση;
Το οινοποιείο είναι ανοιχτό καθημερινά για το κοινό, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και τα Σαββατοκύριακα ανοίγει τις πόρτες του κατόπιν συνεννόησης, για ελάχιστο αριθμό 8 ατόμων. Μυηθείτε στον κόσμο του κρασιού στη μεγάλη αίθουσα φιλοξενίας με τα 2 τζάκια, στο κεντρικό τμήμα του οινοποιείου, παρακολουθήστε κάποια ξενάγηση ή απλά χαλαρώστε και απολαύστε τη θέα
Για να ξέρετε, το οινοποιείο Semeli παρέχει 2 διαφορετικά προγράμματα γευσιγνωσίας για τους επισκέπτες και ένα διαδραστικό πρόγραμμα οινικής εμπειρίας, που πραγματοποιείται αφού έχει προηγηθεί σχετική συνεννόηση με την υπεύθυνο φιλοξενίας, κυρία Μαργαρίτα Συγκιρίδου (τηλ. 6985161414 & 2746020360).

Προγράμματα ξενάγησης στο οινοποιείο

Πρόγραμμα 1 – ‘Semeli Basic”
Μία οργανωμένη επίσκεψη περιλαμβάνει ξενάγηση στο χώρο παραγωγής, όπου περιγράφεται η διαδικασία συλλογής των σταφυλιών και οινοποίησης, στο χώρο εμφιάλωσης και στο κελάρι, όπου γίνεται αναφορά στη διαδικασία ωρίμανσης του κρασιού. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν στην κεντρική αίθουσα φιλοξενίας ή στο κελάρι, 3 διαφορετικές ετικέτες του οινοποιείου επιλέγοντας ανάμεσα σε:
* Ορεινός Ήλιος Λευκός
* Semeli Mantinia Nassiakos
* Ορεινός Ήλιος Ροζέ
* Ορεινός Ήλιος Ερυθρός
* Semeli Nemea Reserve
Συνοδευτικά, σερβίρονται τοπικά τυριά, χωριάτικα παξιμάδια, κριτσίνια και κράκερς. Συνολική διάρκεια της ξενάγησης-γευσιγνωσίας: 1 ώρα. Κόστος: €8 / άτομο.






Και σε αυτή την περίπτωση η ξενάγηση γίνεται στο χώρο παραγωγής, εμφιάλωσης και στο κελάρι. Παράλληλα, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν 5 διαφορετικές ετικέτες του οινοποιείου:
* Semeli Mantinia Nassiakos
* Semeli Thea Mantinia
* Semeli Aetheria
* Semeli Syrah Rose
* Semeli Grande Reserve 2012
Συνοδευτικά, σερβίρονται τοπικά τυριά, χωριάτικα παξιμάδια, κριτσίνια και κράκερς. Συνολική διάρκεια της ξενάγησης-γευσιγνωσίας: 1 ώρα-1 ώρα και 30 λεπτά. Κόστος: €15 / άτομο.

Ανάλογα με την εποχή της επίσκεψης στο οινοποιείο οι επισκέπτες γνωρίζουν τους αμπελώνες, όπου μπορούν να περιηγηθούν και να εξοικειωθούν με τις αγροτικές εργασίες που πραγματοποιούνται την συγκεκριμένη περίοδο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιήγηση σε κοντινό αμπελώνα και συμμετοχή στις πιο σημαντικές εργασίες (κλάδεμα, κορφολόγημα, τρύγος). Στη συνέχεια, η ξενάγηση συνεχίζεται στο χώρο οινοποίησης, εμφιάλωσης και στο κελάρι. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν στην κεντρική αίθουσα φιλοξενίας ή στο κελάρι, 5 διαφορετικές ετικέτες του οινοποιείου:
* Ορεινός Ήλιος Λευκός
* Semeli Mantinia Nassiakos
* Ορεινός Ήλιος Ροζέ
* Ορεινός Ήλιος Ερυθρός
* Semeli Nemea Reserve
Συνοδευτικά, σερβίρονται τοπικά τυριά, χωριάτικα παξιμάδια, κριτσίνια και κράκερς. Η συνολική διάρκεια της ξενάγησης-γευσιγνωσίας είναι περίπου 3-4 ώρες. Κόστος: €20 / άτομο. Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών για το πρόγραμμα αυτό είναι τα 8 άτομα.

anoigma1-SEMELI-WINERY-ΙΟΥΝΙΟΣ-2017-(2)

info
Semeli Winery, Κούτσι Νεμέας, Κορινθία, Πελοπόννησος, τηλ. 27460 20360, 27460 23960.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου