Είναι δυνατή η συγκατοίκηση Πνευματικού και της ομάδας των "3";;;;


Ακόμα λείπουν σχεδόν 2 χρόνια απο τις δημοτικές εκλογές αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι στατικά στον δήμο Κορινθίων.
Χθες ο δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες που είχε ως αντιδήμαρχος καθημερινότητας ο κ.Γιώργος Μουρούτσος και τις μεταβίβασε στον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ.Δημήτρη Μπάκουλη.
Με την πράξη του αυτή ο δήμαρχος δείχνει την πόρτα της εξόδου απο τον συνδυασμό του αλλά και απο την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου στον κ.Μουρούτσο.
Στελέχη της δημοτικής παράταξης αλλά και το περιβάλλον του δημάρχου χρεώνουν στον κ.Γιώργο Μουρούτσο τον ρόλο του καθοδηγητή στην κίνηση Σταυρέλη και θεωρούν ότι είναι ο βασικός υπολινητής της διαφοροποίησης της ομάδας των "3" απο την παράταξη.
Στην ομάδα αυτή συγκαταλλέγονται οι Γιώργος Μουρούτσος, Μπάμπης Ντιγκιρλάκης και Νίκος Στευρέλης.

Θα παραδώσουν τις έδρες τους οι "3";;
Επιθυμία της πλειοψηφίας είναι η παραίτηση των τριών και απο το δημοτικό συμβούλιο, επικαλούμενοι μάλιστα την καθαρή όπως τονίζουν θέση και στάση της κας Χρισταρά, η οποία όταν διαφώνησε παραιτήθηκε και απο αντιδήμαρχος αλλά και απο δημοτικός σύμβουλος παραδίδοντας την έδρα της στο δημοτικό συμβούλιο.
Κάτι τέτοιο δεν μοιάζει πιθανό αυτή την στιγμή, ενώ ο κ.Σταυρέλης το ξεκαθάρισε ότι δεν παραδίδει την έδρα, επικαλούμενος με την σειρά του την εντολή των ψηφοφόρων Κορινθίων στο πρόσωπο του.
Δεν έχει γίνει γνωστό τι στάση θα κρατήσει ο κ.Μουρούτσος,μετά την αφαίρση των αρμοδιοτήτων που ουσιστικά πλήττει τον επιχειρηματία- δημοτικό συμβουλο και πολιτικά αλλά και προσωπικά.
Ο κ.Ντιγκιρλάκης δεν έχει ενεργό ρόλο στο δημοτικό συμβούλιο ούτε δημόσια έχει τοποθετηθεί εναντίον του κ.Πναυματικού αλλά και αυτός δεν έχει ακόμα ανοίξει τα χαρτιά του.

Ολίγον μαζί και πολύ απέναντι δεν υπάρχει...
Πάμε λοιπόν για μία εντελώς άχαρη και πρωτόγνωρη για τον δήμαρχο κατάσταση και μάλιστα για πρώτη φορά στα 23 χρόνια που ασχολείται με τον δήμο Κορινθίων, να έχει στα έδρανα της παράταξης του 3 δημοτικούς συμβούλους που έχουν πάρει απόφαση να είναι αντίπαλοι του στις επόμενες εκλογές.
Ο κ.Σταυρέλης είπε δημόσια ότι θα ψηφίζει μέχρι το τέλος της θητείας τις προτάσεις Πνευματικού στο δημοτικό συμβούλιο και δημιουργεί το εύλογο ερώτημα: 
"Τι νόημα έχει τότε η διαφοροποίηση";
Εκτίμηση μας είναι ότι η παραμονή στο δημοτικό συμβούλιο των "3" και η συμπόρευση τους με την πλειοψηφία θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο αυτοδιοικητικό και ηθικό.
Δεν είναι δυνατόν στην κοινωνία να λες οτι πρέπει να αλλάξουν οι συμπεριφορές της δημοτικής αρχής και μέσα στο συμβούλιο να τις ψηφίζεις.
Αυτό είναι πολιτικός διπολισμός και δεν πάει πουθενά.

Σε ποιόν ανήκει η έδρα του δημοτικού συμβούλου;
Στην παράταξη με την οποία εξελέγει κάποιος ή στον ίδιο προσωπικά;
Και οι δύο απαντήσεις έχουν πολλά υποκειμενικά στοιχεία και αναλογα απο την πλευρά που βρίσκεται  κανείς.
Στην ηθική της πολιτικής η έδρα ανήκει στην παράταξη γιατί η συλλογική προσπάθεια έφερε το αποτέλεσμα, στην πράξη όμως είναι  καθαρά θέμα προσωπικής συνείδησης αν θα την κρατήσει ως ανεξάρτητος ή θα την παραδώσει στην ομάδα που κέρδισε τις εκλογές.
Oλοι και όλα κρίνονται.

Γ.Λ.
Νοέμβριος 2017
Street life




Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου