Το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για 15.000 ανέργους


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών.
Σκοπός του προγράμματος, είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη 15.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους.
Από τις 15.000 θέσεις, οι 5.000 αφορούν αποκλειστικά σε εγγραμμένους ανέργους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.
Οι προϋποθέσεις για την ένταξη μιας επιχείρησης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι οι εξής:
α) Η επιχείρηση να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης (απόλυση χωρίς αντικατάσταση) στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών (ημερολογιακά) που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα.
β) Να μην έχει αλλάξει το καθεστώς απασχόλησης –για το ίδιο χρονικό διάστημα– του συνόλου του προσωπικού που δηλώνει κατά την αίτηση υπαγωγής της στο πρόγραμμα.
Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν έως και πέντε ωφελουμένους, ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί κατά την υποβολή της αίτησής της.
Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις με προσωπικό έως τρία άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν ωφελούμενο, οι επιχειρήσεις με προσωπικό 4 έως 8 άτομα για έως δύο ωφελουμένους, οι επιχειρήσεις με προσωπικό 9 έως 19 άτομα για έως 3 ωφελουμένους και οι επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων για έως 5 ωφελουμένους.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου