To μήνυμα της συγκέντρωσης Τζαναβάρα στον δήμο!


Ηταν έκπληξη όπως και να το δεί κανείς.!
Μπορεί να μην είχε 2.000 κόσμο αλλά περίπου 250 ανθρώπους αλλά...
Ενας πολίτης καλεί τους Κορίνθιους σε συγκέντρωση στον κινημαγράφο "Απόλλων" και σπεύδουν χωρίς αιτία επι της ουσίας 250 άνθρωποι να γεμίσουν τα καθίσματα.
Τι σημαίνει αυτό;;;
Κάτι σημαίνει και ασφαλώς κάτι δείχνει για το τώρα αλλά και για το μέλλον.
Πολλοί είχαν θεωρήσει ότι με την εκδήλωση θα άνοιγε και τα χαρτιά του για τον δήμο ο κ.Νίκος Σταυρέλης.
Πράγμα που δεν έγινε. Ο κ.Σταυρέλης εγκωμίασε τον Δημήτρη Τζαναβάρα, έκανε γενικές αναφορές αλλά δεν έκανε την αναμενόμενη δήλωση.
Ηταν μία προσωπική εκδήλωση και σαν τέτοια ήταν απρόσμενα ισχυρή που δεν άφησε αυτοδιοικητικό αποτύπωμα αλλά ανέδειξε την άλλη πλευρά του κ.Τζαναβάρα αυτή του "κοινωνικού μελετητή", ο οποίος έκλεισε τον λόγο του με τον φιλόσοφο Αγάθωνα αλλά και με στήριξη στην δοκιμαζόμενη εκκλησία.
Η "Κόρινθος του αύριο" δεν έγινε ορατή αλλά η εκδήλωση απο μόνη της έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα και στις δύο πλευρές του δήμου Κορινθίων.
Ενα μήνυμα που οφείλουν να λάβουν άμεσα και να αποκωδικοποιήσουν τόσο ο Αλέξανδρος Πνευματικός όσο και ο Βασίλης Νανόπουλος.
Αν ένας πολίτης καταφέρνει και γεμίζει ένα κινηματογράφο υποσχόμενος ένα αφήγημα για την πόλη τότε είναι σίγουρο ότι κάτι δεν πάει καλά.
Οι εποχές αλλάζουν αλλά ανα τους αιώνες η πολιτική παραμένει ίδια.
Στον δήμο Κορινθίων πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο η πολιτική και μάλιστα με νέους όρους.
Ο κ.Νανόπουλος μπορεί να κάνει άλλα πράγματα αλλά δεν μπορεί να κάνει επαναφορά της πολιτικής στον δήμο Κορινθίων. Αυτό μόνο ο Πνευματικός μπορεί να το πετύχει 
Μπορεί να μην αρέσει. μπορεί να θεωρείται και αδικη επίθεση προς τον κ.Νανόπουλο (απο τον ίδιο), το παραπάνω αλλά είναι η άποψη μου και την ακούω καθημερινά πολλές φορές και απο πολλούς.
Η χθεσινή συγκέντρωση του κ.Τζαναβάρα (που προσωπικά πέτυχε), είναι ο προάγγελος μίας νέας πραγματικότητας στην Κόρινθο, που θα βάλει στο περιθώριο την πολιτική και τον δήμο και θα αναδεικνύει το προσωπικό ως υπέρτερο του κοινωνικού.
Τα όσα συμβαίνουν στην πόλη των Κορινθίων σε όλα τα επίπεδα με κορύφωση τα μαγειρέματα στο Επιμελητήριο, δημιοιυργούν  επιτακτικά στον Αλέκο Πνευματικό ευθύνες.
Προσωπικές και πολιτικές.
Προσωπικές γιατί δεν εξασκεί τον ρόλο του ηγέτη που του έχει αποδώσει 3 φορές ο κόσμος και πολιτικές γιατί δεν βλέπει ότι το ρεύμα πάει να δημιουργήσει παράδοξο σκηνικό, που θα το πληρώσει ο δήμος.
Αυτός βάζει επιτυχώς 15 χρόνια τώρα το πολιτικό πλαίσιο το οποίο έχει οδηγήσει ανοδικά  την πόλη και αυτή την στιγμή, δείχνει να μην θέλει να αναλάβει την ευθύνη της πορείας προς τα εμπρός.
Αυτά ανεξάρτητα απο το αν θα είναι υποψήφιος.
Είναι υποχρέωση του να το κάνει, ακόμα και να δυσαρεστήσει "φίλους του".
Η ατολμία του δημάρχου για πρώτη φορά στην πολιτική του διαδρομή είναι παράξενη.
Η πολιτική πρέπει να επιστρέψει στην Κόρινθο, για να μην γράφουν την πορεία της πόλης οι απολιτικ προσωπικές διαδρομές.
Για εμας είναι δεδομένο ότι αν αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, αλλάξει κάποια πρόσωπα και βγεί μπροστά ο Αλέκος Πνευματικός θα είναι και πάλι ο γνωστός ηγέτης που θα εμπιστευθούν οι Κορίνθιοι στο συνονθύλευμα που ΕΡΧΕΤΑΙ...
Δεν υπάρχει πολύς χρόνος.!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
Οκτώβριος 2017
Street Life


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου