O Aλέκος, ο Νίκος, ο Χρήστος και τα άλλα παιδιά...


 Ο δρόμος για τις δημοτικές εκλογές είναι μακρύς.
Απομένουν δύο ολόκληρα χρόνια και παρά το γεγονός ότι έχουν ενταθεί οι διεργασίες, πολλά πράγματα θα αλλάξουν στην πορεία.
Τι έχουμε σήμερα;
Εχουμε λοιπόν δύο ομάδες  που έχουν πάρει θέση στον γήπεδο για την ρεβάνς, του 2014 αλλά με πολλά προβλήματα και πολλές σκέψεις.
Σκέψη πρώτη η απλή αναλογική
Το υπουργείο θέλει να εφαρμόσει σύστημα απλής αναλογικής στις επόμενες εκλογές που θα διευκολύνει τις πολλές υποψηφιότητες, θα αφαιρέσει δυνάμεις απο τον σημερινό τοπικό δικομματισμό και θα αναζωπυρώσει υποψηφιότητες που παραμένουν ενεργές.

Στην ομάδα Πνευματικού υπάρχουν δύο σοβαρά θέματα.
Ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του δημάρχου κ.Νίκος Σταυρέλης ανοικτά κινείται για αυτόνομη υποψηφιότητα. Μαζί του συντάσσονται ο αντιδήμαρχος κ.Γιώργος Μουρούτσος και ο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος κ. Μπάμπης Ντιγκιρλάκης.. Κάποια άλλα ονόματα δημοτικών συμβούλων που ακούγονται πιθανόν να μιλούν με δύο γλώσσες αλλα δεν έχουν μετακινηθεί απο τον πλειοψηφία του δημάρχου.
Στην εξίσωση Πνευματικού θα πρέπει αν θέλει κανείς να κάνει στοιχειωδώς σοβαρή αποτύπωση των πραγμάτων να βάζει πάντα τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ.Χρήστο Χασικίδη. Ο γιατρός έχει φιλοδοξία αλλά κινείται με απολύτο σεβασμό στην ομάδα του και δεν λειτουργεί ενωτικά. Ο κ.Χασικίδης έχει την λογική, που λέει οτι αν διασπαστεί η ομάδα κανείς δεν έχει τύχη. Δεν υπονοπμεύει τον δήμαρχο κάτι που ο Πνευματικός θεωρεί ως ύψιστη πολιτική αρετή του προέδρου.
Και για να μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάκτυλο, ο γιατρός έχει το κοινωνικό εκτόπισμα και την δυναμική να διαλύσει την ομάδα αν είχε επιλέξει λογική ρήξης.
Ο δήμαρχος γνωρίζει καλύτερα απο τον καθένα την ανθρωπογεωγραφία της ομάδας του.
Μαθαίνει τα πάντα αλλά δεν αντιδρά μέχρι τώρα.
Δεν μετρά δυνάμεις, διότι είναι πασίγνωστο ότι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την πολιτική ισχύ να αλλάξει το κλίμα ανα πάσα στιγμή.
Η ανάλυση που κάνει το επιτελείο Πνευματικού είναι ότι στην ουσία η δημοτική παράταξη Νανόπουλου έχει διαλυθεί και έχει απομείνει μόνο η οπισθοφυλακή να τον στηρίζει που πιθανόν να υποχωρήσει και αυτή μετά τους αδέξιους χειρισμούς στο Επιμελητήριο.
Ετσι ο δήμαρχος έχει τον πολιτικό χρόνο να αναδιοοργανώσει τα πάντα γύρω του και δεν βιάζεται να απαντήσει στην Κίνηση Σταυρέλη.
Μία νέα πιθανή συμφωνία των Πνευματικού- Χασικίδη ασφαλώς θα δημιουργήσει νέο προοπτική και δυναμική.
Οι προσχωρήσεις στον δήμαρχο στελεχών που το 2014 ήταν στον συνδυασμό Νανόπουλου και δεν είναι λίγες θα δώσουν και αυτές το πολιτικό τους στίγμα όταν έρθει η ώρα.
Δεν βιάζεται λοιπόν ο δήμαρχος να δημιουργήσει πολιτικά γεγονότα και αφήνει τις διεργασίες στην δημοτική του ομάδα να εξελίσσονται.
Οσο δεν αμφισβητείται ο ηγεμονικός του ρόλος απο την κοινωνία έχει το πάνω χέρι στα δηματικά πράγματα.
Υπάρχουν και κάποιοι συνεργάτες του κ.Πνευματικού που θεωρούν ότι η Κίνηση Σταυρέλη θα κάνει τελικά καλό γιατί θα λειτουργήσει ως "φράχτης" σε κουρασμένους απο τα πολλά χρόνια ψηφοφόρους που θα πήγαιναν αναγκαστικά στον κ.Νανόπουλο...
Η αλήθεια πάντως είναι οτι ο χρόνος μετρά υπέρ του δημάρχου...

Σ.Σ.: Αυρίο θα ακολουθήσει κείμενο για την ομάδα Νανόπουλου
Γ.Λ.
Street life

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου