ΕΡΕΥΝΑ: Καλύτερα με τους κολλητούς!



Οι φίλοι καλύπτουν συναισθηματικά τους άνδρες περισσότερο από τις συζύγους ή τις συντρόφους τους, σύμφωνα με έρευνα
Η παρέα με τους κολλητούς φαίνεται ότι καλύπτει συναισθηματικά τους άνδρες περισσότερο απ' ό,τι οι σχέσεις τους με τις συζύγους ή τις συντρόφους τους.
Αυτή η υποψία και το παράπονο πολλών γυναικών έχει πια και επιστημονική βούλα, αφού προκύπτει από έρευνα, η οποία αναζήτησε και τους λόγους που κάνουν τους στρέιτ άνδρες να δημιουργούν τόσο στενές σχέσεις μεταξύ τους.
Οι ειδικοί, λοιπόν, κατέληξαν ότι οι άνδρες νιώθουν καλύτερα με τους κολλητούς επειδή δεν τους κρίνουν, στάση που η πλειονότητά τους περιμένει από τις γυναίκες συντρόφους τους. Επίσης, πιστεύουν ότι είναι πιο εύκολο να επιλύσουν διαφωνίες και να μιλήσουν ανοιχτά για τα συναισθήματά τους με τους φίλους τους, εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Ανταμ Γουάιτ του Πανεπιστημίου Winchester.
Δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι οι 28 από τους 30 εθελοντές που ερωτήθηκαν δήλωσαν ξεκάθαρα ότι θα προτιμούσαν να συζητήσουν σημαντικά ψυχολογικά θέματα με τους κολλητούς τους παρά με τις συντρόφους τους.
Τέλος, διαπιστώθηκε ότι οι νέοι άνδρες δηλώνουν ανοιχτά την αγάπη τους στους φίλους τους μ' έναν τρόπο που παλιότερα δεν ήταν κοινωνικά αποδεκτός, εν μέρει επειδή μπορούσε να θεωρηθεί ομοφυλοφιλική στάση. Οι ερευνητές, οι οποίοι κατέληξαν στα συμπεράσματά τους ύστερα από συνεντεύξεις που πήραν από Βρετανούς φοιτητές, εκτιμούν ότι οι δυνατές αντρικές φιλίες μπορεί να είναι μια εξέλιξη που οφείλεται στο γεγονός ότι το ισχυρό φύλο δεν ανησυχεί πια για το αν δείχνει γυναικείες ευαισθησίες.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου