Ενα μικρό θαύμα στο δημοτικό σχολείο του Βέλου


Κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού και συγκεκριμένα το τελευταίο 20ήμερο του Αυγούστου, ένα μικρό θαύμα συντελέστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Βέλου.

Σε μια χρονική περίοδο που σχεδόν  τα πάντα υπολειτουργούν, στο σχολείο μας συνέβη ακριβώς το αντίθετο!

Οι γονείς  και οι εκπαιδευτικοί ονειρεύτηκαν ένα πιο όμορφο σχολείο και το ζήτησαν. Ο Δήμαρχός μας κ. Αννίβας Παπακυριάκος, αλλά και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο κ. Δημήτρης Μπεκιάρης η κ. Μαρία Καλλίρη, και ο κ. Βασίλης Τρωγάδης ανταποκρίθηκαν με εντυπωσιακή αμεσότητα, ευαισθησία  και αποτελεσματικότητα, και οι υπάλληλοι του Δήμου ενεργοποιήθηκαν.

 Έτσι, στα τέλη Αυγούστου, το έργο ξεκίνησε! 

Η αρχική συμφωνία με το Δήμο ήταν να βαφτεί το παλιό κτήριο που φαινόταν να έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη ανανέωσης. Ο περιορισμένος χρόνος και οι  εξίσου σημαντικές ανάγκες των άλλων σχολείων του Δήμου μας δεν επέτρεπαν κάτι παραπάνω μέσα στο καλοκαίρι. Ήταν όμως μια καλή αρχή...

Ως γονείς με άμεσο ενδιαφέρον, ήμασταν καθημερινά εκεί παρακολουθώντας τις εργασίες και έτοιμοι να παρέχουμε οποιαδήποτε βοήθεια. Μέρα με τη μέρα λοιπόν το είδαμε να συμβαίνει:

Ο Δήμαρχός μας και ο Αντιδήμαρχος κ. Μπεκιάρης ήρθαν επιτόπου να επιβλέψουν τις εργασίες και κάθε φορά να προτείνουν και κάτι παραπάνω που θα μπορούσε να γίνει.

Ο Διευθυντής του σχολείου μας ο κ. Αντώνης Γιάνναρος και ο Υποδιευθυντής μας ο κ. Δημήτρης Παπανικολάου δε δίστασαν ούτε στιγμή να θυσιάσουν χρόνο από την πολύτιμη για τους εκπαιδευτικούς θερινή ξεκούραση προκειμένου να είναι εκεί. 

Ο κ. Γιάνναρος αμέσως φρόντισε να οργανώσει την ανανέωση και του νέου κτηρίου αλλά και το φρεσκάρισμα των γηπέδων, ώστε τα παιδιά μας να βρουν όλο το σχολείο φρεσκοβαμμένο το Σεπτέμβριο.

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν το έργο, ο κ. Πάτροκλος Μπάρτζης και ο κ. Νίκος Γερακίτης, με τη βοήθεια του κ. Νίκου Θανασενάρη και του κ. Βαγγέλη Γκότση, μέρα με τη μέρα ανταποκρίνονταν όλο και περισσότερο στο ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό μας. Έτσι, ως το τέλος του Σεπτέμβρη, τους είδαμε να θυσιάζουν τις μέρες της άδειας τους, να έρχονται εκτός ωραρίου, απογεύματα και Κυριακές, για να κάνουν το κάτι παραπάνω για να καλύψουν την κάθε λεπτομέρεια. Στον περιορισμένο χρόνο που είχαν και με λιγοστά χέρια, κατάφεραν πάρα πολλά!

‘Έτσι, εκτός από τις αίθουσες του παλιού κτηρίου, βάφτηκαν και οι διάδρομοι και οι πόρτες, κάποιοι εξωτερικοί τοίχοι, οι τουαλέτες, το κυλικείο και ο χώρος μπροστά από αυτό, τα παγκάκια, τα πεζούλια γύρω από τα δέντρα του προαυλίου, τα τέρματα του ποδοσφαίρου και οι μπασκέτες καθώς και τα παιχνίδια του προαυλίου! Επιπλέον, με πρωτοβουλία του κ. Νίκου Γερακίτη μονώθηκε η μικρή ταράτσα πάνω από τις τουαλέτες του παλιού κτηρίου.

 

 Ευχαριστούμε θερμά:


*το Δήμαρχό μας κ. Αννίβα Παπακυριάκο που έδωσε το πράσινο φως για την ενεργοποίηση του μηχανισμού, τους Αντιδημάρχους και ιδιαίτερα τον κ. Δημήτρη Μπεκιάρη που επέβλεψε τις εργασίες.

*το Διευθυντή μας κ. Αντώνη Γιάνναρο και τον Υποδιευθυντή μας κ. Δημήτρη Παπανικολάου που οργάνωσαν και τελεσφόρησε η ανανέωση του καινούργιου κτηρίου και το φρεσκάρισμα  του προαύλιου χώρου του σχολείου.

*το συνεργείο του Δήμου και ιδιαίτερα τον κ. Νίκο Γερακίτη και τον κ. Πάτροκλο Μπάρτζη που υπερέβαλαν εαυτόν και επέδειξαν ζήλο, φιλότιμο, θυσίασαν προσωπικό χρόνο και έδειξαν προσωπικό ενδιαφέρον κατά την εκτέλεση των εργασιών.

*τους γονείς που ανανέωσαν τα παιχνίδια του προαυλίου, αλλά και όλους τους γονείς που αφανώς περιβάλλουν και υποστηρίζουν το Σύλλογο Γονέων για το καλό των παιδιών μας.

Τέλος, ιδιαίτερα ευχαριστούμε από καρδιάς την καθαρίστριά μας την κ. Άννα Δήμου, που με αγάπη, ταπεινά και άοκνα κάνει το σχολείο να λάμπει.

Αυτό το καλοκαίρι το μικρό θαύμα της μεταμόρφωσης του σχολείου μας απέδειξε με τον πιο ηχηρό  τρόπο πως όταν η Δημοτική Αρχή, οι Εκπαιδευτικοί και οι Γονείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, μόνο υπέροχα πράγματα μπορούν να συμβούν για τα παιδιά μας!

Ευχόμαστε ο Δεσμός να διατηρηθεί εξίσου ισχυρός στο μέλλον και να συνεχιστούν οι παρεμβάσεις που βελτιώνουν τη σχολική -και όχι μόνο-  ζωή των παιδιών μας!



Η πρόεδρος                    Η γραμματέας

Ελένη Κραβαρίτη      Μαριάνθη Κυπαρίσση












   
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου