Τρεις μύθοι σχετικά με το αδυνάτισμα


Υπάρχουν διάφοροι μύθοι σχετικά με τις δίαιτες και το αδυνάτισμα και κάποιοι έχουν παγιωθεί με αποτέλεσμα να θεωρούμε ότι είναι αλήθεια.
Στην πραγματικότητα, όμως, δεν ισχύουν και η επιθυμία σας να αδυνατίσετε γρήγορα, δεν πραγματοποιείται καθώς η δίαιτα δεν γίνεται σωστά.
Δείτε παρακάτω τρεις συχνούς μύθους...
Μύθος 1: Παραλείπω γεύματα
Υπάρχει η άποψη πως παραλείποντας ένα ή περισσότερα γεύματα, για την ακρίβεια αν τρώτε μία φορά τη μέρα, θα αδυνατίσετε πιο γρήγορα. Αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει, διότι η λήψη λίγων θερμίδων, «κοιμίζει» τον μεταβολισμό, ο οποίος μη έχοντας να «κάψει», επιβραδύνει τους ρυθμούς του. άρα, αδυνατίζετε πιο αργά.
Μύθος 2: Δεν τρώω βραδινό
Το να μην τρως αργά το βράδυ, ειδικά λίγο πριν πέσεις για ύπνο, είναι καλό και σωστό. Όχι, όμως, για αδυνάτισμα. Θα πρέπει να έχεις μία ισορροπημένη διατροφή και σταθερό πρόγραμμα φαγητού και να τρως και τα βράδια ελαφριά γεύματα.
Μύθος 3: Τα Light προϊόντα δεν παχαίνουν, άρα μπορώ να φάω μεγαλύτερες ποσότητες.
Υπάρχει μία γενικότερη άποψη, πως επειδή τα Light προϊόντα έχουν χαμηλά λιπαρά, μπορούμε να τα καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες. Αλλά αυτό δεν ισχύει, αφού έχουν και αυτά θερμίδες. Λιγότερες, αλλά έχουν. Οπότε αν οι ποσότητες είναι μεγάλες, αυξάνεται και η πρόσληψη σε θερμίδες
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου