«Έρχεται» νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τουρισμό


Στις αρχές Οκτωβρίου θα προκηρυχθεί από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Όπως ανακοίνωσε το μέλος του Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥΣΕΠ), Αλέξανδρος Μπουζούδης, στο πλαίσιο ημερίδας για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι ύψους 120 εκατ. ευρώ.
«Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός για κάθε επένδυση θα κυμαίνεται από 80.000 έως 400.000 ευρώ. Το ύψος της επιδότησης καθορίζεται στο 45%, ωστόσο εάν υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης το ποσοστό αυτό φτάνει  στο 50%», δήλωσε ο κ. Μπουζούδης.
Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν μεταξύ άλλων, επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία δυναμικότητας από 20-50 κλίνες, ξενοδοχεία σε παραδοσιακά κτίσματα, κάμπινγκ, αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια, διαμερίσματα (3 και 4 κλειδιά),τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων ολικής μίσθωσης ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις εκμίσθωσης μοτοσικλετών, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων άνω των 50 κ. εκ. και τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών (ΤΕΟΜ) που έχουν στην κυριότητα, νομή ή κατοχή τους ένα ή περισσότερα ειδικά τουριστικά λεωφορεία του ν. 711/1977.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου