Στην Μυτιλήνη άρχισαν οι προφυλακίσεις...Στην Κόρινθο πότε;;;;


Κακά μαντάτα απο την Μυτιλήνη.
Αρχισαν οι προφυλακίσεις των υπευθύνων για την κατάρρευση της Συνεταιριστικής τράπεζας Μυτιλήνης...!

Κρύος ιδρώτας πρέπει να λούζει πλέον και όσους Κορίνθιους διαχειρίστηκαν την Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου που κατέρρευσε με θόρυβο.
Αν και ακόμα δεν έχει ακουσθεί κάτι σχετικό για δικαστική έρευνα είναι θέμα χρόνου λένε στελέχη της αγοράς να κτυπήσουν και στην Κόρινθο οι καμπάνες..!!!!
Οπως θα διαβάσετε και στο ρεπορτάζ του έγκυρου newmoney.gr, τα όσα έγιναν στην Μυτιλήνη είναι πταίσματα στα όσα έγιναν στην δική μας Συνεταιριστική Τράπεζα.
Στην Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου πολλά μέλη των διοικητικών συμβουλίων της είχαν πάρει πολύ μεγάλα δάνεια που δεν επέστρεψαν ποτέ...!
Δεν μιλάμε για τα χαριστικά δάνεια των εκατομμυρίων...

Τι λέει το ρεπορτάζ:
Ενώπιον της ανακρίτριας καλούνται να απολογηθούν από αύριο, Παρασκευή 53 κατηγορούμενοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, στην υπόθεση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου.
Πρόκειται για διατελέσαντες μέλη των διοικητικών συμβουλίων της τράπεζας, υπάλληλοι και δανειολήπτες, που φαίνεται πως είχαν στήσει «φάμπρικα» δανειοδοτήσεων “ημετέρων” χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις και με ευνοϊκούς όρους με αποτέλεσμα να ζημιωθεί η τράπεζα με ζημιές πολλών εκατομμυρίων και τελικά να ανακληθεί η άδεια της το 2012.
Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται πολιτευτές, πρώην και εν ενεργεία, στελέχη οργανισμών αυτοδιοίκησης, στελέχη οικονομικών φορέων ως και πρώην ανώτεροι αξιωματικοί διωκτικών αρχών!
Η ανάκριση ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου και μετά τις πρώτες ανακρίσεις η διαδικασία θα επανεκκινήσει αύριο.
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, στους δυο πρώτους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους της Τράπεζας που απολογήθηκαν, επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα έως την εκδίκαση της υπόθεσης.
Τετραμελής οικογένεια δανειοληπτών αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση 80.000 ευρώ, ενώ ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που επί της θητείας του είχε λάβει και δάνειο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, κρίθηκε προφυλακιστέο και κρατείται! Πρόκειται για ένα σημαντικό τουριστικό πράκτορα του νησιού, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει στέλεχος του επιμελητηριακού κινήματος και μέλος πολλών επιτροπών φορέων του δημοσίου.
Αυτή είναι η τρίτη ποινική υπόθεση της Συνεταιριστικής που αφορά πέντε κύριες υποθέσεις δανειοληπτών με τους «53» να κατηγορούνται για δανειοδοτήσεις με μεγάλο χρηματοδοτικό άνοιγμα άνω του 15% των εποπτικών κεφαλαίων, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διαδικασιών, χωρίς να έχουν συλλέξει τα οικονομικά στοιχεία των πιστούχων και να έχει αξιολογηθεί η οικονομική τους κατάσταση, χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις.
Κάτι που είχε προκαλέσει τεράστια ανοίγματα της τράπεζας ήδη πριν «χτυπήσει» η κρίση. Το πόρισμα της ΤτΕ αναφέρει «άνοιγμα» 10,331 εκατ. ευρώ το 2008, ποσό μεγαλύτερο των κεφαλαίων της τράπεζας (7,227 εκατ. ευρώ).
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου