Υπάρχει στ' αλήθεια γρήγορο ίντερνετ;


Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο και πλέον όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται τη δυναμική του. Ο χώρος του Διαδικτύου είναι μια ανεξάντλητη πηγή ιδεών, ένας απεριόριστος χώρος πολλών και διαφορετικών δραστηριοτήτων, άκρως σαγηνευτικός σε μεγάλες μάζες του πληθυσμού. Ξεκίνησε το 1983 και μέχρι το 1990 είχε φτάσει τους περίπου 3 εκατομμύρια χρήστες. Σήμερα αριθμεί δισεκατομμύρια.

Βρίσκεται σε κάθε σπίτι, σε κάθε συσκευή που χρησιμοποιούμε. Έχει αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε, που διασκεδάζουμε, όλη μας τη ζωή. Μπορεί κανείς να φανταστεί να μην έχει ίντερνετ όπως το θέλει, τη στιγμή που το θέλει; Αν αναλογιστούμε τις έρευνες που δείχνουν πόσο χρόνο καταναλώνουμε σερφάροντας στο web και τα social media, η απάντηση μάλλον είναι αρνητική.
Πλέον το wi-fi έχει γίνει ο καλύτερός μας φίλος: Το αναζητούμε στη δουλειά, στις εξόδους, στο σπίτι, σε κάθε μας δραστηριότητα, γι’ αυτό και το μόνο πράγμα που επιζητούμε πια είναι ένα: Γρήγορη σύνδεση. Πολύ γρήγορη σύνδεση που να μην «κολλάει» και να ταιριάζει απόλυτα με την εμπειρία χρήσης του ίντερνετ σήμερα.

Κανείς δεν θέλει να περιμένει για να «πιάσει σήμα» όταν βιάζεται να στείλει e-mail, να «ανεβάσει» και να «κατεβάσει» αρχεία, να ακούσει μουσική, να δει μια ταινία, να διαβάσει ειδήσεις, να ψάξει οποιαδήποτε πληροφορία θέλει στο ίντερνετ. Κανείς δεν θέλει να βιώνει τις εκνευριστικές «παύσεις» όταν είναι ήδη συνδεδεμένος και κάνει τη δουλειά του. Με δύο λόγια, κανείς δεν θέλει να μένει πίσω σε μια εποχή που τα πάντα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την εποχή του VDSL. Την τεχνολογία δηλαδή που προσφέρει ασύλληπτες ταχύτητες -έως 50Mbps- ακόμα και μέσα στο σπίτι μας.
Με σύνδεση VDSL ενημερώνεις λειτουργικά συστήματα με ένα… κλικ. Λαμβάνεις και αποστέλλεις «βαριά» αρχεία σαν να στέλνεις ένα απλό e-mail. Με παλαιότερης τεχνολογίας συνδέσεις θα χρειαζόσουν ώρες για να κάνεις τη δουλειά σου. Παίζεις παιχνίδια, όσο απαιτητικά και αν είναι, εύκολα και άνετα. Επεξεργάζεσαι και βλέπεις βίντεο σε υψηλή ευκρίνεια και το μεταδίδεις (livestreaming) σαν να ήσουν στην τηλεόραση. Επισκέπτεσαι όποιο web site θες σε χρόνο dt.

Κάποιοι θα σπεύσουν να πουν ότι για να πιάσεις ταχύτητες 50 Mbps χρειάζεται να έχεις ΚΑΦΑΟ δίπλα στο σπίτι σου ή απαιτείται ειδικός εξοπλισμός. Μύθος. Άλλοι θα υποστηρίξουν ότι στην καθημερινότητα μιας οικογένειας, όταν πολλοί χρήστες συνδέονται στο ίντερνετ για διαφορετική δραστηριότητα, το σύστημα «πέφτει» και ότι τελικά δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσεις τέτοιες ταχύτητες παρά το γεγονός ότι πληρώνεις γι’ αυτές.

Αυτό το στοίχημα φαίνεται ότι έχει βάλει στόχο να κερδίσει η Vodafone. Καινοτόμα στο πεδίο δράσης της, παρέχει για πρώτη φορά τη Vodafone Εγγύηση Δικτύου και στη σταθερή, στα προγράμματα VDSL με ταχύτητα 50Mbps. Τι σημαίνει αυτό: Όσοι δεν μείνουν ευχαριστημένοι από τη σύνδεσή τους, αποζημιώνονται. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που η ταχύτητα συγχρονισμού τους είναι μικρότερη από 45Mbps, αποζημιώνονται με έκπτωση 5% στο πάγιο του.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου