Βρήκαν τους ληστές ΑΤΜ στην Κορινθία..!


Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις αποπειρών κλοπής
σε τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.), στη Μεσσηνία και την Κορινθία 
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένας 33χρονος
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, που περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης
Παράλληλα, εξακριβώθηκε η συμμετοχή του 33χρονου, σε συμμορία που ενέχεται σε περιπτώσεις Αρχαιοκαπηλίας, για την οποία συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα
Κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ανιχνευτής μετάλλων, -167- αρχαία νομίσματα κ.α.
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου, Κορώνης και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής σε τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.), στη Μεσσηνία και την Κορινθία.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη την 2.6.2017 το πρωί, στον Ασπρόπυργο Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, ένας (1) 33χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, που περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) άτομα, έναν (1) 24χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και έναν (1) 34χρονο ημεδαπό, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συστηματικής και πολύμηνης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου, Κορώνης και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον κατά τους τελευταίους επτά (7) μήνες, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.).

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και πιο συγκεκριμένα, επέλεγαν και προσέγγιζαν, κυρίως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) που βρισκόταν σε απομακρυσμένες περιοχές και με τη χρήση οξυγόνου, επιχειρούσαν να τα διαρρήξουν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά το χρονικό διάστημα από την 29.11.2016 έως και την 22.5.2017, διέπραξαν τις παρακάτω απόπειρες κλοπών:

    Την 29.11.2016, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένο τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.) και αποπειράθηκαν να το διαρρήξουν.
    Την 21.4.2017, στην παραπάνω τοπική κοινότητα, διέρρηξαν το ίδιο κατάστημα και αποπειράθηκαν εκ νέου να διαρρήξουν το τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.).
    Την 21.5.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας, διέρρηξαν ισόγειο κτίσμα, που στεγάζεται Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τραπεζικό  μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.), που ήταν τοποθετημένο εκεί. 
    Την 22.5.2017, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Κορινθίας, διέρρηξαν κατάστημα ημεδαπού και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν τραπεζικό μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (Α.Τ.Μ.),  που ήταν τοποθετημένο εκεί. 
Από την εγκληματική τους δράση, η οποία έχει συστηματικό χαρακτήρα, είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των -191.000- ευρώ. 
Παράλληλα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 33χρονος, μαζί με ακόμη δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 37 και 63 ετών, αντίστοιχα, που επίσης συνελήφθησαν, είχαν συστήσει συμμορία, που ενέχεται σε περιπτώσεις Αρχαιοκαπηλίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 Σε διαδοχικές  έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικία και σε όχημα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία που σχετίζονται με τη διάπραξη των κλοπών (φιάλες οξυγόνου και ασετιλίνης, μεταλλικοί κόφτες, ηλεκτρόδια σε μορφή βέργας, φλόγιστρα κ.α.), κινητό τηλέφωνο, ανιχνευτής μετάλλων και -167- αρχαία νομίσματα.
Τα παραπάνω νομίσματα αφού επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο, προέκυψε, ότι πρόκειται για χάλκινα νομίσματα Βυζαντινής Περιόδου τα οποία εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», συνολικής αξίας από 10.000 έως 15.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Στο πλαίσιο του προανακριτικού έργου, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, διερευνάται όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και της συμμορίας, η τυχόν εμπλοκή-συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτές και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου