Με μια χούφτα σταφίδες


Ο Νίκος Σαλαβράκος αξιοποιεί ένα ελληνικό παραδοσιακό προϊόν προσφέροντάς το σε μια ελκυστική συσκευασία που μετατρέπεται σε φιγούρα έκπληξη
Τι μπορείς, εν τέλει, να κάνεις με μια χούφτα σταφίδες; Ο 38χρονος Αθηναίος Νίκος Σαλαβράκος που για εκείνο μια startup είναι συνώνυμο του θάρρους και της δύναμης με μια χούφτα σταφίδες έφτιαξε ένα παιδικό σνακ.

Ο Νίκος τέλειωσε το σχολείο το 1997 και ακολούθησε σπουδές στην πληροφορική και τον προγραμματισμό. Έχει εργαστεί στο Τμήμα Πωλήσεων (λιανική & χονδρική) μεγάλων εταιρειών και κυρίως στην εταιρεία Jumbo Α.Ε. «Εκεί η πολυετής και άμεση ενασχόλησή μου με τον κόσμο των παιδιών και των παιχνιδιών, με οδήγησε στην ιδέα του συγκεκριμένου project. Από το 2012, έτος δημιουργίας της εταιρείας Enios, ασχολούμαι με την ανάπτυξη και εξέλιξη αυτής».

Η επαγγελματική εμπειρία στην μεγάλη αγορά του παιδιού βοήθησε και ο Νίκος βρήκε και το θάρρος και την δύναμη να τολμήσει και να ξεκινήσει ένα ταξίδι που κατέληξε (τουλάχιστον μέχρι τώρα) στον Σταφιδένιο (www.stafidenios.gr).

Ο λόγος στον Νίκο: «Εμείς ως ομάδα αποφασίσαμε να αξιοποιήσουμε την ελληνική σταφίδα και να την προσφέρουμε σε μια διαφοροποιημένη συσκευασία. Δημιουργήσαμε παιδικές συσκευασίες, μικρών ποσοτήτων, κατάλληλες για ηλικίες 3-10 ετών θέλοντας να ξαναδώσουμε σε αυτό το τρόφιμο την αίγλη που έχει χάσει. Καταφέραμε η συσκευασία μας να έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μιας και μετατρέπεται σε φιγούρα έκπληξη, οπότε μαζί με ένα ποιοτικό τρόφιμο (σνακ) να προσφέρουμε την χαρά της δημιουργίας και της απασχόλησης».



Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία που ίδρυσε και διευθύνει ο Νίκος έχει τοποθετήσει στην αγορά τον Σταφιδένιο, με σουλτανίνα σταφίδα 10 γραμ. και το τελευταίο διάστημα λάνσαραν σε μικρή κλίμακα και ένα δεύτερο κωδικό, τον Choco Σταφιδένιο με ζακυνθινή σταφίδα και επικάλυψη σοκολάτα γάλακτος 20 γραμ.

Στην ομάδα της Enios ο Νίκος είναι μαζί με την Φωτεινή – η Φωτεινή Τράπαλη είναι Corporate Communications Officer- και η επιθυμία τους είναι να καθιερωθούν μέσω των προϊόντων τους στην συνείδηση των καταναλωτών ως «μια καθαρά ελληνική εταιρία που προσφέρει εξαιρετικά, ποιοτικά και υγιή σνακς στα παιδιά, μέσα από πολύπλευρες εμπειρίες, τόσο γευστικά, όσο και δημιουργικά».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου