Ξυλόκαστρο: Γαλάζιες Σημαίες και Λευκές Πετσέτες


Η θέση μας  για τις Γαλάζιες Σημαίες στον Δήμο μας είναι κρυστάλλινη σαν τα νερά της θάλασσας μας και την έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή κατά την οποία τέθηκε το ζήτημα.
Η ύπαρξη Γαλάζιας Σημαίας αποτελεί μια απλή πιστοποίηση της καθαρότητας των νερών αλλά κυρίως της οργάνωσης και της ασφάλειας των παραλιών.   
Οι 7 Γαλάζιες Σημαίες  ( 3 Ξυλόκαστρο- 1 Μελίσσι-1 Συκιά -1 Καμάρι -1 Δερβένι ) τις οποίες διαθέταμε το 2014 (όταν όλη η υπόλοιπη Κορινθία μαζί διέθετε άλλες 7)  αποτελούσαν ,ανεξάρτητα από την ουσία , ένα κεκτημένο για τον Δήμο μας. Λόγω της οικονομικής κρίσης θα αντιμετωπίζαμε με κατανόηση μια λογική μείωση του αριθμού τους. Η μη ύπαρξη τώρα πια όμως Γαλάζιας Σημαίας σε όλο τον Δήμο μέσα σε μόλις 3 χρόνια , αποτελεί για μας σημαντικό πλήγμα για το γόητρο της περιοχής και στέλνει μήνυμα αδυναμίας και εγκατάλειψης.
Από τη στιγμή που η καθαρότητα της θάλασσάς μας είναι αδιαμφισβήτητη, θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα και υποχρέωση μιας Δημοτικής Αρχής η οποία ευαγγελίζεται την τουριστική ανάπτυξη η εξασφάλιση της οργάνωσης , της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των παραλιών του Δήμου μας ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη Γαλάζιας Σημαίας. Η εγκατάλειψη και η απαξίωση των παραλιών μας από την Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τη μη διεκδίκηση Γαλάζιας Σημαίας. Το να κατεβάζεις τις Γαλάζιες Σημαίες για να υψώσεις λευκές πετσέτες δεν είναι επιλογή. Είναι μία ακόμη παραίτηση και αποτυχία αυτής της Δημοτικής Αρχής.
Η δικαιολογία της έλλειψης χρημάτων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Όπως ο Δήμος εξοικονομεί χρήματα για να εκπονήσει Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης , για να διοργανώνει παιχνίδια στη άμμο, να παραδίδει τιμητικές πλακέτες και να χρηματοδοτεί πλήθος παρόμοιων εκδηλώσεων , έτσι είναι υποχρεωμένος να βρει τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για την συντήρηση και ανάδειξη των παραλιών μας. Αν έχεις πραγματικά στόχο την βελτίωση του προϊόντος το οποίο διαθέτεις , θα πρέπει κάθε χρόνο να προσθέτεις στοιχεία σε αυτό και όχι να αφαιρείς ακόμη και τα ελάχιστα τα οποία σου έχουν απομείνει.
Οι Γαλάζιες Σημαίες δεν αποτελούν βασικό τρόπο προσέλκυσης τουριστών. Αποτελούν μια πιστοποίηση υπηρεσιών.  Είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα. Η Δημοτική Αρχή έχοντας επίγνωση της παντελούς ανικανότητάς της να βελτιώσει την τούρτα αποφάσισε να πετάξει και το κερασάκι.
Ανανεωτική Συνεργασία Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Βλάσης Τσιώτος
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου