Ανοίγει πάλι ένα μοναδικό Βυζαντινό μνημείο..!


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αποκατάστασης, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, του σημαντικού  για την ιστορία της περιοχής θρησκευτικού Βυζαντινού μνημείου του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου (Μαη-Θανάσης) στα Πίσια και αποδόθηκε στην τοπική κοινωνία ένα μνημείο πλήρως ανακαινισμένο, στερεωμένο, λειτουργικό και προσβάσιμο.
Πρόκειται για μονόχωρο καμαροσκέπαστο ναό του 17ου αιώνα, με δύο ενισχυτικά σφενδόνια. Ο ναός είναι κατάγραφος με τοιχογραφίες του 1638, έργα του ιερομόναχου Σεραφείμ Κουλούρη από τη Θήβα.
Την 1η Μαΐου 2017 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ  θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός σύμφωνα με πρόγραμμα που θα ορίσει το αρμόδιο  Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγ. Παρασκευής Πισίων, από το οποίο τακτοποιούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες, υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας  κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

Την  2η Μαΐου 2017, ημέρα ΤΡΙΤΗ κατά την οποία εορτάζει ο Ιερός Ναός (ανακομιδή λειψάνων Αγίου Αθανασίου του Αλεξανδρείας) θα παραμείνει ανοικτός για προσκύνημα και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
Ο Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Πισίων Κορινθίας είναι κηρυγμένο βυζαντινό μνημείο και βρίσκεται δίπλα στον επαρχιακό δρόμο προς τον Σχοίνο, αμέσως μετά την έξοδο από το χωριό Πίσια.Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου