Αλέκος-Βασίλης: Remake του Μαίου του '14 ή....

Μία εβδομάδα πριν τις εκλογές του 2014 βγήκε στην επιφάνεια μία δημοσκόπηση η οποία έφερνε μπροστά τον Αλέκο Πνευματικό με 10 ολόκληρες μονάδες και τον Βασίλη Νανόπουλο σε ποσοστό, χαμηλότερο απο αυτό του Γιώτη των προηγούμενων εκλογών.
Η κάλπη όμως ανέδειξε ισοπαλία και εκλογοδικεία.
Μία ισοπαλία που άφησε πολλά τραύματα που είναι ακόμα ανοικτά.
Και κάποια απο αυτά δεν θα κλείσουν ποτέ.
Εχουν μείνει ανοικτοί λογαριασμοί.
Σήμερα βρισκόμαστε στη μέση της διαδρομής και:
Ο κ.Βασίλης Νανόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος, εκτιμώντας ότι τα προβλήματα στον συνδυασμό του, τα δημιουργούν τα "κυκλώματα του Πνευματικού".
Ο κ.Αλέκος Πνευματικός  έχει ήδη δηλώσει την πρόθεση του για να διεκδικήσει και 4η θητεία στην δημαρχιακή αρχή,δηλώνοντας μάλιστα ότι ίσως είναι και η πιο εύκολη απο τις προηγούμενες.
Αυτές είναι οι συνθήκες αυτή την στιγμή.
Πάμε λοιπόν για ένα Remake του έργου που παίχθηκε στις 25 Μαϊου του 2014 ή έχουν διαμορφωθεί νέες συνθήκες, με νέα πρόσωπα και νέα σενάρια;
Η πλευρά Πνευματικού εκτιμά ότι το 2014 πιάστηκε στον ύπνο και ο συνδυασμός του ακόμα και ο ίδιος θεωρούσαν ότι οι εκλογές με αντίπαλο τον Νανόπουλο θα είναι μία απλή σχολική εκδρομή..!
Αυτό δεν θα συμβεί τώρα λένε και δεν μπορεί να ξασυμβεί.
Μετά το σοκ της πρώτης Κυριακής αντέδρασαν σωστά και ανέτρεψαν το κλίμα και την κοινωνία.
Η πλευρά Νανόπουλου θεωρεί ότι θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό συνδυασμό βάζοντας πρόσωπα που το 2014 έμειναν σε αδράνεια λόγω απειρίας και άφησαν τον συνδυασμό ακάλυπτο. Οσο αφορά τις προσχωρήσεις στελεχών τους στον Πνευματικό τον τελευταίο καιρό, θεωρούν ότι..."δεν έχασε η Βενετιά βελόνι"...

Τι οδηγεί τους Πνευματικό-Νανόπουλο σε νέα κάθοδο;
Η πιο απλή εξήγηση είναι αυτή που δίνουν στενοί συνεργάτες των δύο πολιτικών προσώπων.
"Δεν μπορούμε να αφήσουμε την πόλη και το έργο που έχει γίνει στα χέρια του Νανόπουλου, που αποδεικνύεται ότι ούτε σαν αντιπολίτευση δεν μπορεί να τα καταφέρει", τονίζουν απο την πλευρά του δημαρχείου.
"Η πόλη δεν αντέχει άλλο το σύστημα Πνευματικού και την παρακμή και ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί αυτό που άδικα χάσαμε το 2014 και να επαναφέρουμε την πόλη στον σωστό δρόμο της ανάτασης", υπογραμμίζουν απο το Επιμελητήριο.!
 Αν πάρουμε σαν δεδομένη την δυναμική που έχει ο καθένας απο τους δύο επικεφαλής, αυτό που θα παίξει σημαντικό ρόλο για την εκλογή του επόμενου δημάρχου θα είναι τα πρόσωπα πρώτον και οι πολιτικές παρεμβάσεις δεύτερον.
Και οι δύο πλευρές θα έχουν απώλειες προσώπων και μάλιστα σημαντικών  αλλά θα κριθούν απο τον τρόπο που θα κληθούν να ανανεώσουν τους συνδυασμούς. Ο δήμαρχος είναι δεδομένο ότι θα έχει μαζί του 4-5 στελέχη που το 2014 είχαν κατέβει με τον κ.Νανόπουλο. Για την ώρα δεν έχει φανεί στέλεχος του Πνευματικού να πηγαίνει απέναντι. Κάποια υποψία που υπήρχε παλαιότερα εντάχθηκε και πάλι ενεργά στον συνδυασμό.
Δεύτερον είναι οι πολιτικές παρεμβάσεις που θα επιχειρήσει η κάθε πλευρά.
Επειδή τα εργα, το νερό και άλλα πολλά εξαντλήθηκαν στις προηγούμενες εκλογές πρέπει να μπεί νέα ατζέντα, που θα ενεργοποιήσει απο την μία ή την άλλη πλευρά την κοινωνία.Οποιος την βάλει σωστά θα έχει και το προβάδισμα.
Τέλος νικητής θα είναι αυτός που θα ακούσει την κοινωνία και όχι πρόσωπα που οι απόψεις τους είναι προσωπικές στρατηγικές, που δεν μπορούν να γίνουν πλειοψηφικές.

Γ.Λ.
Μάρτιος 2017
Street Life



Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου