Έτσι θα «αμυνθεί» η Γη σε περίπτωση πτώσης αστεροειδούς


Σε περίπτωση που η NASA εντοπίσει ότι ένας αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη, το πρώτο βήμα σύμφωνα με το πρωτόκολλο είναι να στείλει ένα μήνυμα σε 12 συγκεκριμένους επιστήμονες.
Στην συνέχεια, οι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την ακριβή θέση του αστεροειδή, την τροχιά και την κατεύθυνσή του. Τρίτο βήμα, είναι να διευκρινίσουν ακριβώς το μέγεθός του αλλά και την χρονική στιγμή που θα χτυπήσει τη Γη.
Έπειτα, μόλις επιβεβαιώσουν ότι η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, προχωρούν σε μια συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινώσουν τα νέα. Κατόπιν η NASA και οι υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες, θα πρέπει να αποφασίσουν με ποιον τρόπο θα μας προστατέψουν.
Αυτό το σενάριο υπάρχει στο «τραπέζι» εδώ και καιρό και έχουν γίνει αρκετές έρευνες για να βγούμε από όλη αυτή την κατάσταση όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.
Κάποια από τα σενάρια για την άμυνα της Γης είναι τα εξής:
Είτε θα προσπαθήσουν να χτυπήσουν τον αστεροειδή με λέιζερ.
Είτε θα επιχειρήσουν να εμβολίσουν το τεράστιο ιπτάμενο σώμα με ένα σκάφος που θα μεταφέρει μια βόμβα, η οποία θα πυροδοτηθεί μόλις το σκάφος έρθει σε επαφή με τον αστεροειδή!
Ωστόσο, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι καθώς η NASA δεν έχει εντοπίσει κάτι που να απειλεί να χτυπήσει τη Γη για τα επόμενα χρόνια…
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου