Σαν εφιάλτες μοιάζουν οι μέρες του Φεβρουαρίου αλλά και ο πρώτες του Μαρτίου για τον εμπορικό κόσμο της Κορινθίας.
Τέτοια καθίζηση στην αγορά ούτε σε σενάριο δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς.
Η κίνηση στα μαγαζιά είναι ελάχιστη και οι τζίροι πολλές ημέρες πλησίαζαν ακόμα και το μηδέν.
Αναμφίβολα είναι ο χειρότερος χειμώνας απο το 2010 που ξεκίνησε η κρίση.
Οι εμπορικοί δρόμοι σε όλο τον νομό είναι άδειοι και απο τους λίγους που κυκλοφορούν ελάχιστοι μπαίνουν στα μαγαζιά να ψωνίσουν.!
Η κατάσταση είναι απελπιστική με τις υποχρεώσεις στο δημόσιο αλλά και στους προμηθευτές να απειλούν με λουκέτο και όσα μαζιά έχουν καταφέρει να παλέψουν την κρίση και να φτάσουν μέχρι εδώ.
Ανάμεσα στους εμπόρους και τους επιχειρηματίες κυριαρχεί φόβος διότι βλέπουν ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης στην κρίση η οποία με τις αξιολογήσεις βαθαίνει όλο και περισσότερο.
Σε επίπεδο Βουλγαρίας η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων!!!
Η Eurostat έρχεται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει αυτό που βιώνουν οι Έλληνες καθημερινά τα τελευταία χρόνια της κρίσης: ότι μέρα με τη μέρα η αγοραστική τους δύναμη μειώνεται και ότι όλο και ευρύτερες ομάδες του πληθυσμού είναι πιο ευάλωτες στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Εκτός από τους γνωστούς δείκτες φτώχειας, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι δείκτες, όπως αυτός που καταγράφει την αδυναμία των καταναλωτών να αγοράσουν βασικά είδη ανάγκης, όπως πχ. καύσιμη ύλη για να ζεστάνουν το σπίτι τους, να πάνε διακοπές για μια εβδομάδα τον χρόνο ή να αποκτήσουν είδη που θεωρούνται απαραίτητα ή απλώς επιθυμητά για το νοικοκυριό.
Ετσι, σύμφωνα με τον δείκτη της Εurostat για την υλική αποστέρηση, το 2015 το 40,8% των Ελλήνων αδυνατούσε να αποκτήσει βασικά είδη όπως τα παραπάνω, με τη χώρα μας να κατατάσσεται έτσι στη δεύτερη χειρότερη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Η αρνητική πρωτιά ανήκει στη γειτονική μας Βουλγαρία, όπου το αντίστοιχο ποσοστό «σκαρφαλώνει» στο 49,1%.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου