Τι έδειξε για την ομάδα Πνευματικού η ψηφοφορία;


Η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή προεδρείου στον δήμο Κορινθίων ανέδειξε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία, που με λίγα λόγια θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε.
Ο Πνευματικός δεν είναι απλά επικύριαρχος του πολιτικού παιχνιδιού αλλά μοιράζει και την τράπουλα όπως θέλει
Οι 20 δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής του ομάδας αν και σε μυστική ψηφοφορία αποδείχθηκαν πλήρως ταυτισμένοι με την επιλογή του να στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητα του κ.Χασικίδη για πρόεδρο.
Οχι μόνο αυτό αλλά και επίσημα στην ομάδα Πνευματικού συμμετέχει ο εκλεγμένος με την αντιπολίτευση κ.Καρασάββας και είναι εμφανής η επιρροή που ασκεί ο δήμαρχος στον νεαρό κ.Πιέτρη η οποία είναι παραπάνω απο καταλυτική.
Και είναι λογικό εύκολα να το πετυχαίνει αυτό ο δήμαρχος.

Η πρόταση Πνευματκού στον κ.Χασικίδη αλλά περισσότερο η αποδοχή του ιδίου να συνεχίσει για δεύτερη διετίας ως πρόεδρος, ουσιαστικά αναστέλει την επιθυμία του γιατρού να είναι υποψήφιος δήμαρχος το 2019.
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είχε νόημα μόνο αν ο κ.Πνευματικός ήθελε να αποχωρήσει και να τον ορίσει ως συνεχιστή του έργου του.
Πόσο πιθανό είναι αυτό;
Απίθανο φαίνεται αυτή την στιγμή.
Η απόλυτη επιρροή του δημάρχου στην ομάδα του είναι ο λόγος που τον οδηγεί να είναι υποψήφιος για την 4η τετραετία.
Πιθανόν κάποιοι να έχουν αντιρρήσεις ή και ενστάσεις στην υποψηφιότητα αυτή αλλά μέχρι στιγμής εξαντλούνται παρασκηνιακά αν συμβαίνουν, ενώ στο προσκήνιο φαίνεται η ενότητα.

Σε λίγες ημέρες θα γίνουν και οι αλλαγές των αντιδημάρχων. Και εκεί θα κριθούν τα παραπάνω συμπεράσματα και κατά πόσο θα επηρρεάσουν οι επιλογές τις κινήσεις προσώπων.
Στην φάση αυτή ο δήμαρχος ελέγχει και την ομάδα του και το παιχνίδι στο δημοτικό πεδίο.!
Ομως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει στο μέλλον.



Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου