Oχι άλλη (και πάλι) γκρίνια για την δημοτική αγορά Κορίνθου


Πριν 5-6 χρόνια ο Αλέξανδρος Πνευματικός, θέλησε να κάνει παρέμβαση στην δημοτική αγορά και να την μεταμορφώσει σε ένα κτίριο, σημείο αναφοράς για την πόλη.
Είχε τότε τα χρήματα να την γκρεμίσει και στην θέση της να φτιάξει ένα μοντέρνο αισθητικά και λειτουργικά κτίριο.!
Δέχθηκε ομαδικά πυρά απο πολλές πλευρές, για το κτίριο που παραλίγο να ταυτιστεί με την ιστορία του Παρθενώνα, αφού οι ειδικοί και οι "ειδικοί", θεώρησαν ότι δεν μπορεί να το πειράξει κανείς.
Εγιναν ακόμα και συναυλίες διάσωσης της αγοράς...!
Η δημοτική αγορά  είναι ένα άχαρο συγκρότημα και την περίοδο εκείνη  είχε πολλά προβλήματα με ενοικιαστές που δεν πλήρωναν ενοίκια και τρόμαξε ο δήμος να πάρει πίσω τα μαγαζιά.
Τα επόμενα χρόνια μαράζωσε και μαζί της μαράζωσε όλη η περιοχή μεταξύ Περιάνδρου και Κύπρου.
Τα βράδια δείχνει στοιχειωμένη με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες που βρίσκονται γύρω της να είναι απελπισμένοι.
Καμία ιστορικότητα δεν έχει φυσικά το κτίριο και καμία αρχιτεκτονική αξία.
Οσο μένουν κλειστά τα μαγαζιά της αγοράς, το κέντρο της πόλης δείχνει ερημωμένο.
Το σύνολο των επαγγελματιών πέριξ της αγοράς πιέζουν τα τελευταία χρόνια τον δήμαρχο να νοικιάσει και πάλι τα μαγαζιά για να πάρει ζωή η περιοχή.
Ο Αλέξανδρος Πνευματικός βρήκε κάποιον ιδιώτη που θέλει να νοικιάσει τα ελεύθερα μαγαζιά και να τα αξιοποιήσει εμπορικά.
Αν αυτό είναι η τέλεια διαδικασία σηκώνει κουβέντα.
Είναι όμως ένα βήμα μπροστά απο την σημερινή άθλια εικόνα και κατάσταση της αγοράς.
Είναι μία κάποια λύση.
Ο κ.Νανόπουλος δήλωσε χθες οτι θα είναι αντίθετος στην ενοικίαση της αγοράς γιατί την θέλει νεολαϊστικο στέκι και σύγχρονο κέντρο.
 Αν και πάλι η αγορά μπεί στο επίκεντρο μίας ανώφελης κουβέντας εντυπώσεων το πιθανότερο είναι ότι θα μείνει κλειστή και τα επόμενα χρόνια και μαζί της θα κλείσει και τα περισσότερα απο τα μαγαζιά που λειτουργούν σήμερα γύρω απο αυτή με αντίξοες συνθήκες.
Δυστυχώς όσοι δεν ενθυμούνται τι έγινε όταν προτάθηκε η γενναία μάλιστα ανακατασκευή  της δημοτικής αγοράς θα ξαναζήσουν το ίδιο σενάριο και μαζί τους η παραπαίουσα αγορά της πόλης και μάλιστα στο κέντρο της.
Σύμφωνα με τον κ.Πνευματικό ο ιδιώτης που θα την νοικιάσει θα επενδύσει χρήματα στην μερική ανάπλαση της αγοράς για να μπορέσει να τα διαθέσει σε νέες επιχειρήσεις.
Ελπίζουμε αυτή την φορά να βρεθεί η κοινή λογική και να μην στοιχειώνει το εμπορικό κέντρο και για τα επόμενα χρόνια, ένα κτίριο που έχει ήδη αρχίσει να καταρρέει.
Σε τελευταία ανάλυση ας ρωτηθούν οι έμποροι που προσπαθούν να ζήσουν γύρω απο την αγορά και η γνώμη τους να μετρήσει.
Η δημοτική αγορά στην δεκαετία του '60 όταν άκμαζε..!

Ιανουάριος 2017
Street life


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου