Επενδυτικοί σύμβουλοι «δάγκωσαν» κόσμο και κοσμάκη


Ως... μετρ των επενδύσεων, με γραφεία σε ακριβές περιοχές της χώρας και στο εξωτερικό, συστηνόταν ένας 58χρονος πρώην στρατιωτικός, αλλά στην πραγματικότητα ήταν εξπέρ στην απάτη! Μαζί με τρεις συνεργούς του, που αναζητούνται, είχαν στήσει «μαϊμού» επενδυτική εταιρία, που «δάγκωνε» ανυποψίαστους υποψήφιους επενδυτές, στους οποίους έταζαν υψηλές αποδόσεις.
Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες οι «επενδυτικοί σύμβουλοι»... έφαγαν περισσότερα από 600.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας συνέλαβαν στην Αθήνα τον 58χρονο, που φέρεται ως ιδρυτικό μέλος, στέλεχος και αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της επίμαχης εταιρίας.
Παράλληλα, συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Ελβετού προέδρου και ιδρυτή της εταιρίας, καθώς και άλλων δύο Ελλήνων που μετείχαν στο κύκλωμα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις κατηγορούμενοι φέρεται ότι είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση που βασιζόταν σε εξωχώριες εταιρίες (offshore) και υπόσχονταν μεγάλα και σίγουρα κέρδη για να αποσπούν χρήματα από τους υποψήφιους επενδυτές. Ολα άρχισαν τον Μάρτιο του 2009, οπότε συνέστησαν την πρώτη offshore στη Νέα Ζηλανδία και άνοιξαν γραφεία στην Ελλάδα, αρχικά στο Κολωνάκι και έπειτα στην Κηφισιά. Τον Μάρτιο του 2013 τα μέλη της οργάνωσης διέκοψαν τη λειτουργία αυτής της εταιρίας και έφτιαξαν καινούργια offshore, αυτή τη φορά με έδρα στις ΗΠΑ, η οποία στεγαζόταν στα ίδια γραφεία με την παλιά! Επιπλέον, για να «ψαρέψουν» περισσότερους πελάτες, οι κατηγορούμενοι ανέβασαν και ιστοσελίδα, με την οποία διαφήμιζαν ότι έχουν γραφεία σε όλο τον κόσμο, όπως σε Χονγκ Κονγκ, Λονδίνο, Σιγκαπούρη και Ντουμπάι!

Εταζαν λαγούς με πετραχήλια
Οι super απατεώνες προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα και τους έταζαν... λαγούς με πετραχήλια, προκειμένου να τα πείσουν να επενδύσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, παρουσιάζονταν ως οικονομικοί και επενδυτικοί σύμβουλοι και αναλυτές, και διαφήμιζαν τις εταιρικές δομές τους ως «κολοσσούς με διεθνές κύρος», μοιράζοντας αφειδώς υποσχέσεις στους επενδυτές για συνεχείς και μεγάλες αποδόσεις, με απολύτως εγγυημένο κεφάλαιο. Ακόμη, εξέδιδαν τίτλους (πιστοποιητικά) μετοχών, τους οποίους μοίραζαν στους επενδυτές ως επιβεβαιωτικά των υποτιθέμενων κεφαλαίων που τους αναλογούσαν, πείθοντάς τους με τον τρόπο αυτό, αφενός, ότι τα χρήματά τους υπάρχουν, αφετέρου, ότι είναι ασφαλή. Με τον τρόπο αυτό έπεισαν τουλάχιστον τρία άτομα να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους άνω των 100.000 ευρώ και 562.000 δολαρίων.
Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν πλήθος εγγράφων και σημειώσεων που σχετίζονται με την απάτη, βιβλιάρια καταθέσεων, καθώς και υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης δεδομένων και κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Εις βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σειρά κακουργημάτων (συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη από κοινού και κατά συρροή νκαι καταδολίευση δανειστών). Ο 58χρονος πρώην στρατιωτικός που συνελήφθη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε σε ανακριτή.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου