Επιδότηση σε φοιτητές για σύνδεση ίντερνετ


Στην επιδότηση σύνδεσης ίντερνετ μέσω σταθερού/κινητού δικτύου σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές της χώρας προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αναμένεται να φέρουν ΚΥΑ, βάσει της οποίας θα επιδοτηθεί με 3,00 ευρώ τον μήνα η απόκτηση ευρυζωνικής σύνδεσης μέσω σταθερού/κινητού δικτύου

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης σύμφωνα με την «Καθημερινή» αναμένεται να ξεπεράσει το 1,8 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί από το αποθεματικό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Ειδικότερα η δράση στοχεύει να χρηματοδοτήσει μέχρι 50.000 προπτυχιακούς φοιτητές ΑΕΙ/ΤΕΙ, οι οποίοι θα λάβουν επιχορήγηση που θα αφορά στην απόκτηση ή διατήρηση σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, που είναι στο όνομα του δικαιούχου φοιτητή. Η επιχορήγηση θα καλύπτει μέχρι το 60% του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο, με ανώτατο χρηματικό όριο τα τρία ευρώ τον μήνα και χρονική διάρκεια μέχρι δώδεκα μήνες. Η ευρυζωνική σύνδεση θα προσφέρει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων τουλάχιστον 4 Mbps.

Ο ανάδοχος παροχής της υπηρεσίας θα οριστεί έπειτα από διαγωνισμό που θα πραγματοποιήσει το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Στο παρελθόν το ΕΔΕΤ είχε πραγματοποιήσει αντίστοιχο διαγωνισμό και είχε εξασφαλίσει για τους φοιτητές μια ευρυζωνική σύνδεση κινητού αξίας περίπου 5 ευρώ τον μήνα, με την οποία ο χρήστης είχε τη δυνατότητα να κατεβάσει έως 4 GB δεδομένων στο κινητό του. Τα στοιχεία των δικαιούχων φοιτητών θα αντληθούν από την Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου