Το τέλος του ρομαντισμού


Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες διαλέγουν τον σύντροφό τους με πρώτο κριτήριο την ασφάλεια και δευτερευόντως την ερωτική ζωή
Η οικονομική ασφάλεια είναι πρώτη στη λίστα των κριτηρίων για την επιλογή ερωτικού συντρόφου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, αφήνοντας... αρκετά πιο πίσω τον έρωτα και το σεξ, που πολλοί θα περίμεναν να βρίσκονται στην κορυφή!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 5.000 ζευγάρια, ηλικίας από 25 έως 65 ετών, τη χρονική περίοδο 2011-2016. Σύμφωνα με αυτήν, στην ερώτηση «Τι προσφέρει συνολική ικανοποίηση στη σχέση;», το 40,7% απάντησε «η ασφάλεια που θα μου παρέχει», το 33% των γυναικών λέει ότι θέλει έναν «πιστό σύντροφο» και το 26% κάποιον που «να νοιάζεται για μένα».

Μόλις το 28,1% απαντά «η ερωτική μας ζωή», ενώ ένα αξιοσημείωτο ποσοστό 8,3% ενδιαφέρεται για την κοινωνική ζωή του συντρόφου του. Από αυτό το ποσοστό, το 20% δίνει βάση στους φίλους του συντρόφου του και το 19% στις ψυχαγωγικές του δραστηριότητες.
«Αρα, να μην αναρωτιόμαστε γιατί στα εν οίκω μας τα πράγματα δεν πάνε καλά!» σχολιάζει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και εξηγεί το γενικό συμπέρασμα από τα ποσοστά αυτά: «Οι σχέσεις ασφαλείας, με ενταφιασμένη την επιθυμία και την τρέλα του έρωτα, δεν είναι η σωστή συνταγή για σεξουαλική ζωή».

Σύμφωνα με την έρευνα, οδηγούμαστε στο τέλος του ρομαντισμού και δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζει πλέον το γεγονός ότι οι μεγάλης ηλικίας άνδρες προτιμούν νέες γυναίκες, αλλά και οι νεότεροι άνδρες πιο ώριμες γυναίκες. «Η επιλογή επιβίωσης και ασφαλούς συντρόφου ήταν πάντα ένστικτο θηλυκό, άρα κυρίαρχο, που εμείς όμως μεταφράζαμε λάθος λόγω της ανδρικής κυριαρχίας σε κοινωνικό, αλλά όχι σε βιολογικό επίπεδο. Δηλαδή, η γυναίκα επέλεγε εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια τον ασφαλή σύντροφο και πατέρα των παιδιών της και όχι ο άνδρας, όπως περιγράφεται στα στερεότυπα των σχέσεων σήμερα, όπου ο άνδρας φαίνεται να έχει την επιλογή, ενώ στην ουσία έχει ήδη επιλεγεί από τη γυναίκα. Επομένως, η φαινομενικά ανάρμοστη επιλογή μεγάλου ανδρός και μικρής γυναίκας δεν είναι μια πρόσφατη ιστορία, αλλά πολύ παλιά, που έχει περάσει στα γονίδιά μας» εξηγεί ο κ. Κωνσταντινίδης.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου